Discussion Zone – 19 November 2017

Hello Aspirants
This is a live quiz page. Discuss any of the topics below in the comment section:

  • Quantitative Aptitude
  • Reasoning
  • English
  • Banking Awareness
  • Current Awareness
  • Computer

Share the page with your friends too to take the full advantage. Group study will help you retain things in mind. Happy learning. ?



Related posts

51 Thoughts to “Discussion Zone – 19 November 2017”

  1. @【*

    Sir ek pc ka question h

    1. ?⋆? ? ?  ??????? ?????  ? ??⋆?

      pc?/

    2. @【*

      Permutation and com

      1. ?⋆? ? ?  ??????? ?????  ? ??⋆?

        okk sir

  2. Eng m AweSomE

    kuch hota h yaha?

    1. ?⋆? ? ?  ??????? ?????  ? ??⋆?

      tuesday ya monday s ehoga

  3. @【*

    A man has 9 friends, 4 boys and 5 girls. In how many ways can he invite them, if there have to be exactly 3girls in the invitees?
    (a) 320
    (b) 160
    (c) 80
    (d) 200

    1. ?⋆? ? ?  ??????? ?????  ? ??⋆?

      160

      1. @【*

        Why taking 16 in 16*10

        1. ?⋆? ? ?  ??????? ?????  ? ??⋆?

          16 is taken bczzz bboys are not fixed can bemarraange 0 1 2 3 4 => 4c0 +4 c1+4c2+4c3+4c4 ways of total arrangement recst girlas re fix that is 5c3

        2. Is Jesus hiring ???

          every boy has 2 options here
          invited or he is not invited so 2*2*2*2*10 = 160

          1. @【*

            Thanku@@jesus:))

    2. Is Jesus hiring ???

      B

      There are 5 cases here ..3 girls are to be invited It is certain i.e = 5C3 = 10 so we ll make combinations with boys only

      I case : No boy is invited …so 5C3 * 4C0 = 10
      II case : One boy is invited ..so 5C3 * 4C1 = 40
      III Case : 2 boys are invited so 5C3 * 4C2 = 60
      IV case : 3 boys are invited so 5C3* 4C3 = 40
      V case : 4 boys are invited so 5C3 * 4C4 = 10

      total ways = 160 🙂 nice ques btw

      1. @【*

        M zero ki possibility ni li thi

        1. Is Jesus hiring ???

          yaah wo bhi ek case hai na so we ll have to take that 🙂

  4. Chota don ???

    nok nok koi h ??????

    1. Is Jesus hiring ???

      jii mam

      1. ?⋆? ? ?  ??????? ?????  ? ??⋆?

        hehehhee..:)))

      2. ?⋆? ? ?  ??????? ?????  ? ??⋆?

        nyc sirrr..:)

        1. @【*

          Bt took much time in solving tjan average:((

          1. ?⋆? ? ?  ??????? ?????  ? ??⋆?

            10mins???

          2. @【*

            Ya a atleast itna hi hoga

    1. ?⋆? ? ?  ??????? ?????  ? ??⋆?

      O_0

      1. @【*

        Kya ho gya sirjee

        1. ?⋆? ? ?  ??????? ?????  ? ??⋆?

          hehheeh di h yaa balance sheet lol..:)

          1. @【*

            Simple ques h isme sabhi ka sol ek line m diya sirf

          2. ?⋆? ? ?  ??????? ?????  ? ??⋆?

            yes..:)

  5. Aparna

    A person started his journey in the morning. at 11 am he covered 3/8 of his journey and on the same day at 4.30 pm he covered 5/6 of the journey.
    At what time did he start his journey ?

    1. ?⋆? ? ?  ??????? ?????  ? ??⋆?

      6.30 am

        1. ?⋆? ? ?  ??????? ?????  ? ??⋆?

          5/6-3/8 =(4.30-11)
          =>11/24 =11/2
          =>1 =24/2 =12
          so 3/8 =3/8*12 =4.5 =4hrs30mins
          so starting tym =11am-4hrs30mins =6.30am

          1. Aparna

            11/24 =11/2
            11/2 kaise?

          2. ?⋆? ? ?  ??????? ?????  ? ??⋆?

            are 11/12 alg h 11/2 alg h 11/12x =11/2 aise samijye

          3. 【Appy Fizz】

            thanku sir::)

    2. @【*

      Tim taken in covering (5/6-3/8)11/24 distanc =16.5-11=5.5
      Speed ==(11/24)÷11/2=1/12

      So time in covering 3/8distant

      T==3/8÷1/12==4.5
      It means he starded his journey at 630

  6. !! Ankit !!

    @MOD- Sbi Po Mains 2017 memory based paper link pls.

  7. @【*

    A train completes a journey with a few stoppages in between at an average speed of 4 km per hour. If the train had not stopped anywhere, it would have completed the journey at an average speed of 60 km per hour. On an average, how many minutes per hour does the train stop during the journey?

    Giving ans 20min

    Exp plz how

  8. @【*

    Banking/ General Awareness Questions

    Q1. Which is a full service credit rating agency exclusively set up for micro, small and medium enterprises?
    Answer: SMERA
    Q2. Which bank has tied up with PFG Forex for remittance facility for the benefit of Indian expatriates from Australia recently?
    Answer – South Indian Bank
    Q3. There are only four eligible categories of PSLCs i.e. PSLC General, PSLC Small and Marginal Farmer, PSLC Agriculture & PSLC Micro Enterprises. PSLC stands for-?
    Answer – Priority Sector Lending Certificates
    Q4- Which of the following two countries have recently opened two immigration check posts along their borders with India?
    Answer- Myanmar and Bangladesh
    Q5- Which of the following country has recently celebrated the 68th National Day on 01st October?
    Answer- China
    Q6- The 2017 Nobel Prize in Physiology or Medicine was conferred jointly to the American trio of Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash and Michael W. Young for their discoveries of __________.
    Answer- Molecular mechanism
    Q7. Indus OS has partnered with ______ to launch OS-integrated UPI payment platform in India.
    Answer: YES Bank
    Q8- Indian Air Force (IAF) had recently celebrated its anniversary on 8th October. It was the ________ anniversary of IAF.
    Answer- 85th
    Q9- The State Bank of India (SBI) has launched a new initiative, called ________ to provide a short-term working capital demand loan to its MSME clients.
    Answer- SME assist
    Q10- Union Minister for Finance Arun Jaitley participated in the G-20 Finance Ministers and Central Bank Governors (FMCBG) Meeting in __________.
    Answer- Washington D.C
    Q11- The 17th edition of FIFA U-17 World Cup took place for the first time in India. The official ball for Under-17 football World Cup is called _________.
    Answer- Krasava
    Q12- Name the ATP Tennis Player who has recently won his eighth Basel title, after defeating Juan Martin del Potro.
    Answer- Roger Federer
    Q13- Name the Prime Minister of Russia.
    Answer- Dmitry Medvedev
    Q14- Who has won the 2017 Man Booker Prize?
    Answer- George Saunders
    Q15- The 2017 International Day for the Eradication of Poverty (IDEP) is observed on which date?
    Answer- October 17
    Q16- Who has become India’s first-ever woman wrestler to sign for World Wrestling Entertainment (WWE)?
    Answer- Kavita Devi
    Q17- Which country has become the first country to leave International Criminal Court (ICC)?
    Answer- Burundi (Capital: Bujumbura, Currency: Franc)
    Q18- Which state to host the 36th edition of National Games of India in 2018?
    Answer- Goa
    Q19- Who will be head of the newly constituted task force of RBI on Public Credit Registry (PCR)?
    Answer- M Deosthalee
    Q20- Irruppam Veedu Sasidaran, who passed away recently, was the legendary personality of which field?
    Answer- Film Industry
    Q21- Which Indian state has topped in digital initiatives, as per the recent report by Coeus Age Consulting?
    Answer- Madhya Pradesh
    Q22- The Topchanchi Wildlife Sanctuary (TWS) is located in which state?
    Answer- Jharkhand
    Q23. Which is an independent banking industry watchdog that protects consumers of banking services in the country?
    Answer: BCSBI (Banking Codes and Standards Board of India)
    Q24- Which bank account for one-third of the total number of Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana (PMJDY) accounts in the country?
    Answer- State Bank of India
    Q25- On which principle the newly launched ‘Grahak Sadak Koyla Vitaran App’ of Coal India will allow users to monitor the dispatches of coal?
    Answer- First In First Out
    Q26- With which financial institution, India has signed Loan Agreement to boost agribusiness in Assam?
    Answer- World Bank
    Q27- What is the India’s GDP forecast for FY18 by IMF in its latest World Economic Outlook (WEO) report?
    Answer- 6.7%
    Q28- Which state govt. has planned to construct 43 highlands at Kaziranga national park?
    Answer- Assam
    Q29- Who has been sworn-in as the new Governor of Meghalaya?
    Answer- Ganga Prasad
    Q30- Who has been appointed as the new Prime Minister of Peru?
    Answer- Mercedes Araoz (Currency: Sol, Capital: Lima)

  9. @【*

    Q31- The biennial joint maritime fleet exercise “SLINEX 2017” will be conducted between India and which country?
    Answer- Sri Lanka
    Q32- Which Indian personality has been conferred the PLuS Alliance Prize for Global Leadership?
    Answer- N R Narayana Murthy
    Q33- Q14. As per a report, in the next decade, India will overtake Japan to become the third-largest economy. The report has been published by ……….?
    Answer: Bank of America-Merrill Lynch
    Q34- Who has been appointed as high-performance specialist coach for Indian Senior Women Hockey Team (ISWHT)?
    Answer- Harender Singh
    Q35- Prime Minister Narendra Modi has recently laid the foundation stone of a four-lane cable-stayed bridge between Okha and Beyt Dwarka. The bridge is situated in …….?
    Answer- Gujarat
    Q36- Which city has topped the 2017 Global Financial Centres Index (GFCI)?
    Answer- London
    Q37- India’s first Centre for Animal Law has opened in which city?
    Answer- Hyderabad
    Q38- Which sportsperson has authored the book “Unstoppable: My Life So Far”?
    Answer- Maria Sharapova
    Q39- Abdul Majid, the famous actor, Director, and writer passed away. He hailed from which state?
    Answer- Assam
    Q40- What is India’s rank in the 2017 Global Competitiveness Rankings (GCR)?
    Answer- 40th
    Q41- Which state is hosting the first-ever India-US Ocean Dialogue?
    Answer- Goa
    Q42- Which country will be the ‘Country of Honour’ at the 36th edition of the Sharjah International Book Fair (SIBF) 2017?
    Answer- United Kingdom
    Q43- What is India’s rank in the 2017 World Economic Forum’s (WEF) Global Gender Gap index?
    Answer- 108th
    Q44- The bi-annual multilateral exercise ‘Blue Flag-17’ has started in which country?
    Answer- Israel
    Q45- The 1st Heli Expo India and International Civil Helicopter Conclave-2017 has started in which city?
    Answer- New Delhi
    Q46- Which Indian temple has won the UNESCO Asia Pacific Award of Merit 2017?
    Answer- Sri Ranganathaswamy Temple, Tamil Nadu
    Q47- Which country to host the Organic World Congress (OWC) – 2017?
    Answer- India
    Q48- The Nokrek National Park (NNS) is located in which state of India?
    Answer- Meghalaya
    Q49- Which Indian city has been included in the UNESCO Creative Cities Network for its rich musical tradition?
    Answer- Chennai
    Q50- Which country is hosting the 2017 Asia-Pacific Economic Co-operation (APEC) summit?
    Answer- Vietnam

  10. ? Lovely (star) ???

    Tech major SAP announced the launch of Asia Pacific Japan (APJ) region’s first SAP Leonardo
    Center in ____________.
    (a) New Delhi
    (b) Chennai
    (c) Bengaluru
    (d) Mumbai
    (e) Pune

    1. ? Lovely (star) ???

      cc

  11. ? Lovely (star) ???

    koe nae h kya?

Leave a Comment