Related posts

771 Thoughts to “Discussion Zone – 30 March 2017”

  1. Good Evening everyone 🙂

    1. M@nish...

      good evening mam

    2. Goutham :|

      GE mam JI

      1. KALYAN ADHYA

        gd evng maam :)))

    3. KALYAN ADHYA

      gd evng maam :))

  2. The population question in China has been the subject of heated and frequently changing controversy.
    (a) heating and frequently changed
    (b) heated and frequent changed
    (c) heated and frequently changed
    (d) heat and frequent changes in
    (e) No correction required

    1. (e) No correction required

  3. Goutham :|

    tata 🙂

  4. THE world has a (1)_____ [choice] for liquefied natural gas (LNG) and Egypt, with its copious gas reserves, was by now supposed to be helping to (2)_____ [dissolve] it. Big foreign companies have invested in gasfields and liquefaction plants but they have been unable to export much because the government, (3)______ [capable] to meet surging domestic demand, has (4)_____ [exported] most of the gas.

    (1) A) appeal
    B) thirst
    C) sale
    D) extraction
    E) No change required

  5. purvi

    aaj discuss prblm kar rha hai kya
    ya mujhe he kuch dekhai nhi de rha

    1. KALYAN ADHYA

      refresh

    2. Goutham :|

      mai aya naa :p

  6. THE world has a (1)_____ [choice] for liquefied natural gas (LNG) and Egypt, with its copious gas reserves, was by now supposed to be helping to (2)_____ [dissolve] it. Big foreign companies have invested in gasfields and liquefaction plants but they have been unable to export much because the government, (3)______ [capable] to meet surging domestic demand, has (4)_____ [exported] most of the gas.

    2
    A) dismiss
    B) less
    C) abate
    D) slake
    E) No change required

    1. D
      slake – quench one′s thirst.

  7. THE world has a (1)_____ [choice] for liquefied natural gas (LNG) and Egypt, with its copious gas reserves, was by now supposed to be helping to (2)_____ [dissolve] it. Big foreign companies have invested in gasfields and liquefaction plants but they have been unable to export much because the government, (3)______ [capable] to meet surging domestic demand, has (4)_____ [exported] most of the gas.

    3)
    A) admiring
    B) struggling
    C) testifying
    D) demand
    E) No change required

  8. THE world has a (1)_____ [choice] for liquefied natural gas (LNG) and Egypt, with its copious gas reserves, was by now supposed to be helping to (2)_____ [dissolve] it. Big foreign companies have invested in gasfields and liquefaction plants but they have been unable to export much because the government, (3)______ [capable] to meet surging domestic demand, has (4)_____ [exported] most of the gas.
    4)
    A) imported
    B) notified
    C) swiped
    D) assembled
    E) No change required

    1. KALYAN ADHYA

      11111111111

    2. C) swiped

      but they have been unable to export
      to govt ne import to nhi kiya hga

  9. INNOVATION is a word that brings to mind small, nimble startups doing clever things with cutting-edge technology. But it is also vital in large, long-established industries—and they do not come much larger or older than agriculture. Farmers can be among the most (1)_____ [experts] of managers, so it is no surprise that they are nervous about a new idea called prescriptive planting, which is set to disrupt their business. In essence, it is a system that tells them with great precision which seeds to plant and how to cultivate them in each patch of land. It could be the biggest change to agriculture in rich countries since genetically modified crops. And it is proving nearly as controversial, since it raises (2)______ [learned] questions about who owns the information on which the service is based. It also (3)______ [diversify] stick-in-the-mud farmers into an unfamiliar world of “big data” and privacy battles.

    1)
    A) liberals
    B) game-changers
    C) hidebound
    D) learned
    E) No change required

    1. "sandeep "'''Mission 2017'''

      bb

    2. hidebound – unwilling or unable to change because of tradition or convention.

  10. INNOVATION is a word that brings to mind small, nimble startups doing clever things with cutting-edge technology. But it is also vital in large, long-established industries—and they do not come much larger or older than agriculture. Farmers can be among the most (1)_____ [experts] of managers, so it is no surprise that they are nervous about a new idea called prescriptive planting, which is set to disrupt their business. In essence, it is a system that tells them with great precision which seeds to plant and how to cultivate them in each patch of land. It could be the biggest change to agriculture in rich countries since genetically modified crops. And it is proving nearly as controversial, since it raises (2)______ [learned] questions about who owns the information on which the service is based. It also (3)______ [diversify] stick-in-the-mud farmers into an unfamiliar world of “big data” and privacy battles.

    2)

    A) trivial
    B) profound
    C) superficial
    D) unemotional
    E) No change required

    1. "sandeep "'''Mission 2017'''

      222

    2. KALYAN ADHYA

      ccccccccccccccc

  11. INNOVATION is a word that brings to mind small, nimble startups doing clever things with cutting-edge technology. But it is also vital in large, long-established industries—and they do not come much larger or older than agriculture. Farmers can be among the most (1)_____ [experts] of managers, so it is no surprise that they are nervous about a new idea called prescriptive planting, which is set to disrupt their business. In essence, it is a system that tells them with great precision which seeds to plant and how to cultivate them in each patch of land. It could be the biggest change to agriculture in rich countries since genetically modified crops. And it is proving nearly as controversial, since it raises (2)______ [learned] questions about who owns the information on which the service is based. It also (3)______ [diversify] stick-in-the-mud farmers into an unfamiliar world of “big data” and privacy battles.

    3)
    A) increases
    B) pledge
    C) plunges
    D) scurry
    E) No change required

    1. "sandeep "'''Mission 2017'''

      cc

    2. C
      stick-in-the-mud – a person who resists change.
      plunge – push

  12. He was untiring in his efforts to eliminate unnecessary controls.
    (a) untired in
    (b) untired of
    (c) untiring into
    (d) tired not of
    e) No correction required

    1. "sandeep "'''Mission 2017'''

      aaaaa

    2. Destiny : ultimate

      aa

    3. e) No correction required

      untiring – continuing at the same rate

  13. You deserve to be // rewarded by your successful completion // of the entire work in such // a short time. //

    1. "sandeep "'''Mission 2017'''

      bb

    2. Destiny : ultimate

      ge mam 🙂

    3. Destiny : ultimate

      bbb

  14. REARRANGE

    (A) Intellectualism set out, it is true, to discover by reflection, the structure of perception, instead of explaining it in terms of a combination of associative forces and attention, but its gaze upon perception is not yet direct.
    (B) Sensation is no longer presupposed as a real element of consciousness.
    (C) This will be seen better by examining the role played in its analysis by the notation of judgement.
    (D) Judgement is often introduced as what sensation lacks to make perception possible.
    (E) But when it is desired to delineate the structure of perception, it is done by joining up the points of sensation.

      1. M@nish...

        bhai..hang wale group add kar do please .id du?

        1. Divaker

          Bhai I have already left from there ambika is admin approach to her

          1. M@nish...

            bhai wo to mujhe dikh nhi aj kal

        2. Divaker

          By the way u can create your own group if no one is add you

  15. Divaker

    Good evening all

    1. Destiny : ultimate

      ge :)))

      1. Divaker

        Hello Ma’am

        1. Destiny : ultimate

          hello

          1. Divaker

            Study ???

          2. Destiny : ultimate

            yes

  16. Ours is a democracy and any __________ or use of force is out of question. Methods of __________ and education are best suited to a democratic regime.
    (a) attempt, coercion
    (b) compulsion, persuasion
    (c) judgement, prayer
    (d) inhuman, apprehension
    (e) implied, technology

    1. Destiny : ultimate

      bbb..

    2. (b) compulsion, persuasion

    3. KALYAN ADHYA

      dddddddddd

  17. Mr. Srinivasan has __________ sense of words. Therefore, the sentence he constructs are always __________ with rich meaning.
    (a) profound, pregnant
    (b) distinguished, loaded
    (c) terrific, tempted
    (d) meaningful, full
    (e) outstanding, consistent

    1. Mujhe Kuch Karna H "AASAAN H"

      cc

    2. Destiny : ultimate

      aaa

        1. Destiny : ultimate

          ge siso :))

    3. Keep Smile

      @Shubhra_AspirantsZone:disqus ans .??

  18. Despite being the __________ partner in the relationship, the franchiser doesn’t always have all the __________.
    (a) sincere, limitations
    (b) vulnerable, powers
    (c) active, losses
    (d) dominant, advantages
    (e) authoritative, legalities

      1. M@nish...

        bhai h.o group me add kr sakte mujhe ?

        1. Gusto

          han kyu nhi … id ?

          1. Keep Smile

            hi .. how many of u r there ??koi girls bhi h kya ??

          2. Gusto

            hello … total 8 membr .. 4 boys…. 4 gilrs(ambi/mimi/purvi/vision)

          3. Keep Smile

            ok then add me too >>

    1. Mujhe Kuch Karna H "AASAAN H"

      dddd..,

    2. Destiny : ultimate

      ddd

  19. India’s __________ over the past half century since independence has been unique and __________ in many ways.
    (a) thinking, feeling
    (b) development, commendable
    (c) victory, celebrating
    (d) crash, overbearing
    (e) regress, praiseworthy

    1. Destiny : ultimate

      bb

  20. Anyone There ??

    Disqus problem ??

    1. Gusto

      yes .. but disqus prob

    2. purvi

      disqus prblm mam

    3. ANUP SINGH

      yes mam discus ne dimag khrb kr rkha

    4. Destiny : ultimate

      yes mam..disq prblm

  21. Had he been industrious he would not have got the seat.
    (a) Had he been industrious
    (b) If he were industrious
    (c) But for his industry
    (d) Though not for his industry
    (e) If he will be industrious

    1. Destiny : ultimate

      bb.

    2. (c) But for his industry

      industrious – hard working

      1. ANUP SINGH

        industry?? but it sounds outlandish.??

  22. optimistic

    Kisika Syndicate huva?

      1. optimistic

        Nahi mam nahi hua

  23. If he did not confessed his guilt he would have been killed by the mob.
    (a) If he had not confess to his guilt
    (b) If he had not confessed his guilt
    (c) If he did not confess to his guilt
    (d) He confessed to his guilt or
    (e) If he confesses his guilt

    1. (b) If he had not confessed his guilt

  24. The professor asked her when will you submit her thesis.
    (a) when will you submit her thesis
    (b) when she would have submit her thesis
    (c) when you will have submitted your thesis
    (d) when she would submit her thesis
    (e) when she will submit to her thesis

    1. Destiny : ultimate

      dd

    2. (d) when she would submit her thesis

  25. Even though he is a great writer not one of his books have ever been prescribed in college.
    (a) have ever been prescribed
    (b) has ever been prescribed
    (c) has been ever prescribed
    (d) have been ever prescribed
    (e) would be prescribed

    1. Destiny : ultimate

      aa

    2. (b) has ever been prescribed

  26. Despite his long tenure, North Korea’s “Dear Leader” Kim Jong-il’s hold on power sometimes has been __________ by a small group of __________.
    (a) threatened, dissidents
    (b) reinforced, dissidents
    (c) reconciled, loyalists
    (d) compromised, patriots
    (e) endangered, patriots

    1. piNKmAn-debasis

      bbbb

    2. (a) threatened, dissidents

  27. Climate science is a subtle and fiendishly convoluted discipline that rarely yields __________ forecasts or __________ prescriptions.
    (a) unambiguous, straightforward
    (b) ambiguous, unreliable
    (c) unreliable, useless
    (d) extreme, dubious
    (e) ambiguous, reliabl

    1. (a) unambiguous, straightforward

  28. We should be wary of hyperbolic predictions; more often than not, what sound like horrific changes in climate and geography actually turn out to be __________ – and in some cases even __________.
    (a) beneficial, malignant
    (b) destructive, catastrophic
    (c) worse, unmanageable
    (d) manageable, benign
    (e) productive, catastrophic

    1. piNKmAn-debasis

      bbbbb

    2. Destiny : ultimate

      eeee

  29. Palestinian officials say that there is no use holding talks with Israeli leaders that are nothing more than a photo opportunity intended to create the __________ of a peace process while avoiding any substantive __________.
    (a) impression, conflicts
    (b) blueprint, problems
    (c) proposal, arrangements
    (d) impression, commitments
    (e) conception, implementation

    1. piNKmAn-debasis

      bbb?

    2. Destiny : ultimate

      aaa

    3. (d) impression, commitments

  30. "sandeep "'''Mission 2017'''

    bye kuch nai dikh rha(:

    1. Yes disqus problem
      Quiz just getting over

  31. Being unsure of itself, reform is pursued __________ by a coalition government constantly __________ of voters’ reactions.
    (a) vigorously, hopeful
    (b) slowly, chary
    (c) hesitantly, wary
    (d) nervously, circumspect
    (e) reluctantly, eager

    1. Destiny : ultimate

      ccc?

  32. Thats all for now
    GN 🙂

    10 PM : CA

      1. Hie Purvi
        I ll tell u to + ing thing in few minutes, yesterday forgot

          1. Laughing tym its nitrous oxide

            ge mam 🙂

          2. purvi

            vge sir 🙂

          3. Laughing tym its nitrous oxide

            🙂

          4. GE 🙂

            You got to know about eligibility thing ?
            I dint get anything.

          5. Laughing tym its nitrous oxide

            yes mam some say you can fill like prof dumbledorn u remember him /?? may be he is right i think

          6. Laughing tym its nitrous oxide

            ji mam

          7. There are many methods to know this. Google b karogi to bht sare rules milenge. Mene 2 describe kiye hai. I hope ye smjh a jaenge

            jab verb as an object use hota hai ya object ka part ho to + ving use hota hai

            Like
            He look forwards to meeting u.
            Look forwards to what ??? meeting – to meeting yahn as object use ho rha hai to meet+ing aya

            Did you get to know about the eligibility criteria?
            yahn pe know is a verb and not an object – to yahn ing nhi aya

            He is afraid to do anything against his father
            yahn pe do is not an object, – to yahn ing nhi aya

            She dedicated her life to helping the poor
            help yahn object ka part hai so helping

            She decided to write a letter.
            yahn write as a verb use ho rha hai

            Ek or method hai to know

            it lgake dekho to k bad
            He look forwards to meeting u.
            He look forwards to it. Sense ban rhi hai? Yes to meeting

            Did you get to know about the eligibility criteria?
            Did you get to it?
            Sense nhi ban rhi, so know

            He is afraid to do anything against his father
            He is afraid to it.. No sense

            She dedicated her life to helping the poor
            She dedicated her life to it. Sense? Yes

            She decided to write a letter.
            She decided to it. No sense.

          8. purvi

            mam aa gaya samaj
            thanku so much 🙂

        1. ~~~S~~~

          maam isse page pe?

          1. There are many methods to know this. Google b karogi to bht sare rules milenge. Mene 2 describe kiye hai. I hope ye smjh a jaenge.

            jab verb as an object use hota hai ya object ka part ho to + ving use hota hai

            Like
            He look forwards to meeting u.
            Look forwards to what ??? meeting – to meeting yahn as object use ho rha hai to meet+ing aya

            Did you get to know about the eligibility criteria?
            yahn pe know is a verb and not an object – to yahn ing nhi aya

            He is afraid to do anything against his father
            yahn pe do is not an object, – to yahn ing nhi aya

            She dedicated her life to helping the poor
            help yahn object ka part hai so helping

            She decided to write a letter.
            yahn write as a verb use ho rha hai

            Ek or method hai to know

            it lgake dekho to k bad
            He look forwards to meeting u.
            He look forwards to it. Sense ban rhi hai? Yes to meeting

            Did you get to know about the eligibility criteria?
            Did you get to it?
            Sense nhi ban rhi, so know

            He is afraid to do anything against his father
            He is afraid to it.. No sense

            She dedicated her life to helping the poor
            She dedicated her life to it. Sense? Yes

            She decided to write a letter.
            She decided to it. No sense.

          2. ~~~S~~~

            than you ma’am

    1. MITTHU

      thanku mam:) gn:)

    2. Destiny : ultimate

      thank u mam
      good night :))))

    3. piNKmAn-debasis

      thanku mam,gd nyt

    4. Laughing tym its nitrous oxide

      tq mam

  33. Suraj

    Good Evening!!!!!!

    1. piNKmAn-debasis

      gd evening sir

    2. Destiny : ultimate

      ge sir:))

    3. Myra

      Gud evng sir 🙂

  34. Suraj

    Will start in 2 minutes

  35. Suraj

    Which country will host the Blue Flag Exercise in which Indian forces will participate for the first time?
    A) Russia
    B) France
    C) Israel
    D) China

  36. Suraj

    What will be the new name of Central Board of Excise & Customs(CBEC) after GST is rolled out?
    A) Central Board of Customs
    B) Central Board of Indirect Tax
    C) Central Board of Indirect Taxes & Customs
    D) Central Board of New tax

    1. Destiny : ultimate

      ccc

    2. Suraj

      C) Central Board of Indirect Taxes & Customs (CBIC)

  37. Suraj

    In between I will post banking awareness ques also

    1. Destiny : ultimate

      ok sir !

  38. Suraj

    A Payments Bank is licensed under which Act?
    A) Reserve Bank of India Act, 1934
    B) Banking Regulation Act, 1949
    C) Companies Act, 1956
    D) Payment and Settlement Systems Act, 2007

    1. Destiny : ultimate

      bb

    2. Suraj

      Option B
      Explanation: It will be registered as a public limited company under the Companies Act, 2013, and licensed under the Banking Regulation Act, 1949

  39. Suraj

    Which of the following actor will receive Kala Ratan Award?
    A) Shahrukh Khan
    B) Aamir Khan
    C) Amitabh Bachchan
    D) Anupam Kher

    1. Destiny : ultimate

      dd..

    2. ANUP SINGH

      DDLJ actor’s father

    3. Suraj

      D) Anupam Kher

  40. Suraj

    Which of the following company will acquire ebay India operation?
    A) Snapdeal
    B) Amazon
    C) Shopclues
    D) Flipkart

    1. piNKmAn-debasis

      ddddd

    2. Destiny : ultimate

      ddddd

  41. paakhi

    sir pls aaj static ka koi topic add krna kl k liye_/_

  42. Suraj

    What is the maximum balance that any account of payments bank can hold?
    A) Rs 2,50,000
    B) Rs 1,50,000
    C) Rs 1,00,000
    D) Rs 50,000

    1. Destiny : ultimate

      cccccc

    2. Suraj

      C) Rs 1,00,000

  43. Suraj

    Kal k liye suggest static topic

  44. Suraj

    Which of the following bowler has become the highest wicket taker in a single season of Test Cricket.
    A) Mitchel Stark
    B) Ravindra Jadeja
    C) Ravichandran Ashwin
    D) Umesh Yadav

    1. piNKmAn-debasis

      cccc,sorry

    2. Destiny : ultimate

      cccc

    3. Suraj

      C) Ravichandran Ashwin

  45. Suraj

    Reserve Bank of India has allowed demonitised currency exchange up to Rs ____ in Nepal to each Nepali national.
    A) Rs 25,000
    B) Rs 5,000
    C) Rs 4,500
    D) Rs 10,000

    1. Destiny : ultimate

      cc,,,

  46. Suraj

    Identify the false statement.
    A) Payments bank cannot accept NRI deposits
    B) Payments banks cannot issue credit cards
    C) RBI envisage payments banks to be “virtual” banks or branchless banks.
    D) A payments bank may choose to become a BC of another bank

    This questions was asked in IPPB Mains

    1. Destiny : ultimate

      bbbbbb

    2. piNKmAn-debasis

      aaaaa?

    3. Suraj

      C) RBI does not envisage payments banks to be “virtual” banks or branchless banks.

      B) is correct, Payments bank Credit card issue nhi kar sakte,, coz wo loan nhi de sakte

  47. Suraj

    Name the first woman combat officer to be commissioned in BSF?
    A) Vartika Joshi
    B) Vandana Katariya
    C) Tammana Pratha
    D) Tanushree Pareek

    1. Destiny : ultimate

      dd…

    2. Suraj

      D) Tanushree Pareek

  48. Suraj

    How many medals Indian team won at the 2017 Special Olympics World Winter Games?
    A) 70
    B) 71
    C) 72
    D) 73

    1. piNKmAn-debasis

      cccc

    2. Destiny : ultimate

      dd.,

    3. paakhi

      73
      37 gold. 10 siver rest bronze

    4. Vision

      dd
      gold=37
      siver =10
      baaki others

    5. paakhi

      held in Austria

    6. Suraj

      D) 73 medals (37 golds, 10 silver and 26 bronze)

  49. Suraj

    Which country hosted the 2017 Special Olympics World Winter Games?
    A) Brazil
    B) Australia
    C) Austria
    D) China

    1. Destiny : ultimate

      ccc…

  50. Suraj

    The payments bank will be required to use the words ________ in its name in order to differentiate it from other banks.
    A) “Payments”
    B) “Payments Bank”
    C) “Payments Branch”
    D) “P Banks”

    1. Destiny : ultimate

      bb..

    2. piNKmAn-debasis

      dddd

    3. Suraj

      B) “Payments Bank”

      isliye Airtel Payments Bank .. full likhna padhta hai airtel ko

  51. Suraj

    Who has won the 2017 Formula 1 Rolex Australian Grand Prix?
    A) Sebastian Vettel
    B) Max Verstappen
    C) Kimi Raikkonen
    D) Valtteri Bottas

    1. Destiny : ultimate

      aaa

    2. Suraj

      A) Sebastian Vettel

      1. Vision

        from where this player?

  52. Suraj

    Members from which of the following forces will scale Everest as part of ‘Seabed to Summit’?
    A) Indian Army
    B) Indian Air Force
    C) Indian Navy
    D) All of these

    1. Destiny : ultimate

      cc/

    2. Suraj

      C) An Indian Navy team is set to scale Mount Everest as a part of its ‘Sagar Tal se Sagar Matha (Seabed to Summit)’ expedition. The 24-member team, with personnel from INS Chakra and INS Chennai, will plant an ice-axe on the 8,848-metre high peak.

  53. Suraj

    Payments Bank are required to invest minimum _____ per cent of its “demand deposit balances” in Government securities/Treasury Bills with maturity up to one year.
    A) 25 %
    B) 50 %
    C) 75 %
    D) 100 %

    1. piNKmAn-debasis

      ccccc

    2. Destiny : ultimate

      ccc??

    3. Suraj

      C) 75%
      in shorts payments bank ko SLR 75% maintain karna hoga

  54. Suraj

    What is India’s rank in largest aviation market in terms of domestic passenger traffic as per report by Centre for Asia Pacific Aviation (CAPA)?
    A) second
    B) third
    C) fourth
    D) fifth

      1. paakhi

        after us..n china..replace japan

    1. Destiny : ultimate

      ccc/

    2. Suraj

      B) third

      US
      China
      India

  55. Suraj

    Which of the following university will host 105th Indian Science Congress in January 2018?
    A) Banaras Hindu University
    B) Osmania University
    C) Jawaharlal Nehru University
    D) Amity University

    1. Destiny : ultimate

      bbb/

    2. ANUP SINGH

      bb hyderabad

    3. Suraj

      B) Osmania University, Hyd

  56. Suraj

    Supreme court has made Aadhaar-based eKYC verification for mobile connection mandatory from _____
    A) March 2019
    B) March 2018
    C) February 2019
    D) February 2018

    1. Destiny : ultimate

      ddd/

    2. Suraj

      February 6, 2018.

  57. Suraj

    What is the minimum paid-up equity capital of the payments bank?
    A) Rs 100 crore
    B) Rs 200 crore
    C) Rs 500 crore
    D) Rs 800 crore

    1. Destiny : ultimate

      aaaa,.

    2. jaga

      diff between paid-up equity capital and paid up capital??

    3. Suraj

      A) Rs 100 crore

  58. Suraj

    Which of the following financial company launched app named myLoan for personal loans offering to young and mobile savvy audience?
    A) HDFC
    B) ICICI Bank
    C) Tata Capital
    D) Axis Bank

    1. Destiny : ultimate

      cc

    2. Suraj

      C) Tata Capital

  59. Suraj

    Recently Indian Navy test fired Barak-8 missile from aircraft carrier INS Vikramaditya. Barak-8 missile has been jointly developed by India and ____.
    A) Japan
    B) France
    C) Israel
    D) USA

    1. "sandeep "'''Mission 2017'''

      ccc

      1. "sandeep "'''Mission 2017'''

        branch cs?

        1. Keep Smile

          branch kyun pooche ??

          1. "sandeep "'''Mission 2017'''

            vacancy branch wise h na isliye :))

          2. "sandeep "'''Mission 2017'''

            tbi toh branch puchi kyuki reslt be toh branch wise ayega na

          3. Keep Smile

            yo broda bahot kam seats h

          4. "sandeep "'''Mission 2017'''

            hmm mining me 193 h but mera nai hoga aaj syndicate me be out ho gya (:

          5. Keep Smile

            sad broda …maine to fill hi nahi kiya sabse badi bevkoofi ..atleast u have tried 🙂

          6. Keep Smile

            mere brnch mein 12 the seats category ..maine prep bhi nahi kiya jaan kar tech padna inna hi easy nahi ..aap sab jagah mind nahi dauda sakte ho ..or to or koi books bhi nahi cil ke liye market mein o available ho :(( exam ke tym to mujhe lag raha tha ki main apna sir podh dun computer se .

          7. "sandeep "'''Mission 2017'''

            mere sirf 27 h out of 100 technical me:))))

          8. Keep Smile

            28 ….. wo bhi mostly guess kiya tha maine 😉

          9. "sandeep "'''Mission 2017'''

            mje toh ek be nai ata tha technical ka:)))

          10. Keep Smile

            mujhe to jane ka bhi mann nahi tha ..admit bhi nahi nikala ..morng mein hi pd ke saath centre gayi ..fir nearby shop se printout ..admit nikalne ke baad hi laga ki ab mujhe de dena chahiye 😛

          11. "sandeep "'''Mission 2017'''

            hahahahah acha kiya de diya aapne baad me sochte rehte nai toh kyu nai diya exam:)))))

          12. Keep Smile

            haan ….gussa aata khud pe

          13. "sandeep "'''Mission 2017'''

            haha kyu

          14. Keep Smile

            agar exam nahi deti to gussa aata ..

          15. "sandeep "'''Mission 2017'''

            han :))

          16. Keep Smile

            hindi padni aati h apko?
            ek ques. send karun?

          17. Keep Smile

            tech inni easy nahi h yaar ..mujhe to nahi lagti ..broda apne GATE diye tha?

          18. "sandeep "'''Mission 2017'''

            life me ek baar diya tha bss jb last year tha:))

          19. Keep Smile

            waah im proud of u ..mujhe nahi pasan ..ittu sa seats for mtech in acche -2 colg .uske liye book ratni padti :/

          20. "sandeep "'''Mission 2017'''

            han colg k baad he pdna chod diya tha technical:)

          21. Keep Smile

            yahan bhi yahin haal h :)))))

          22. "sandeep "'''Mission 2017'''

            🙂

      2. "sandeep "'''Mission 2017'''

        mail me kuch be nai aya mje toh

        1. Keep Smile

          marks check karne bol rahi thi broda jo ki maine apko kal kiya tha ..

          1. "sandeep "'''Mission 2017'''

            apke marks chk karne the?

    2. piNKmAn-debasis

      ccccc

    3. Destiny : ultimate

      cc,

  60. Suraj

    A payments bank will be recognized as Systematically Importatant when the net worth of the bank reaches _____ .
    A) Rs 350 crore
    B) Rs 500 crore
    C) Rs 550 crore
    D) Rs 800 crore

    1. "sandeep "'''Mission 2017'''

      bb

    2. Destiny : ultimate

      bb/

    3. Suraj

      B) Rs 500 crore

  61. Suraj

    Which of the following payment provider has signed MoU with Department of Tourism, Arunachal Pradesh for becoming the preferred partner for providing digital payment solution to the residents and tourists visiting the state?
    A) PayTm
    B) MobiKwik
    C) Oxigen Services
    D) FreeCharge

    1. "sandeep "'''Mission 2017'''

      cccc

    2. jaga

      ccccccccccccccccccccccccccccccccc

    3. Destiny : ultimate

      cc,.

    4. Suraj

      C) Oxigen Services

  62. Suraj

    Which of the following state government will borrow Rs 700 crore from Reserve Bank of India to pay the salaries of government employees.
    A) Uttar Pradesh
    B) Punjab
    C) Himachal Pradesh
    D) Sikkim

    1. "sandeep "'''Mission 2017'''

      cc

    2. Suraj

      C) Himachal Pradesh

  63. Suraj

    Any shareholder’s voting rights in Payments bank are capped at 10 per cent. This limit can be raised to ___ %.
    A) 15%
    B) 20%
    C) 26%
    D) 40%

    [Asked in IPPB]

    1. "sandeep "'''Mission 2017'''

      cccccc

    2. optimistic

      C Ranchi Raipur

  64. Suraj

    D.Y. Patil stadium is located in ____?
    A) Delhi
    B) Mumbai
    C) Kolkata
    D) Bengaluru

    1. Destiny : ultimate

      bbb

    2. "sandeep "'''Mission 2017'''

      bb

    3. Suraj

      B) Mumbai
      Why in news??
      The facilities at the D.Y. Patil stadium in Navi Mumbai — one of six venues set to host matches for the FIFA U-17 World Cup in October this year — came in for high praise from a inspection delegation from FIFA

  65. Suraj

    World Conference on Environment that was organized by National Green Tribunal was held in which place?
    A) Mumbai
    B) Noida
    C) New Delhi
    D) Bengaluru

    1. "sandeep "'''Mission 2017'''

      cccc

    2. piNKmAn-debasis

      cccc

  66. Suraj

    The promoter’s minimum initial contribution to the paid-up equity capital of payments bank shall at least be ____ per cent for the first five years from the commencement of its business.
    A) 20%
    B) 30%
    C) 40%
    D) 50%

    1. "sandeep "'''Mission 2017'''

      ccccc

  67. Suraj

    Which of the following government has decided to start the extradition process of Vijay Malya to India?
    A) USA
    B) UK
    C) France
    D) Germany

    1. "sandeep "'''Mission 2017'''

      bbb

    2. piNKmAn-debasis

      bbbb

    3. Destiny : ultimate

      bbb,.

  68. paakhi

    sir banking ka topic b ek din pehle bta diya kro 🙁

    1. Suraj

      nhi,, wo surprise hoga,, and end me link i will give so that u can revise it 😀

      1. piNKmAn-debasis

        okk sir

  69. Suraj

    Which cricketer holds the record of most number of runs in Test Cricket in a single season?
    A) Cheteshwar Pujara
    B) Ricky Pointing
    C) Sachin Tendulkar
    D) Gautam Gambhir

    1. "sandeep "'''Mission 2017'''

      aaaaaa

    2. Destiny : ultimate

      bb//

    3. piNKmAn-debasis

      aaaaa

    4. Suraj

      B) Ricky Pointing has 1483 test runs in a single season.

      For India its Cheteshwar Pujara

  70. Suraj

    Indian Railway is set to install Wi-Fi hotspot kiosks in 500 stations. What is the name of this Wifi Kiosk?
    A) Wow-Fi
    B) Railwire Saathi
    C) Rail-Fi
    D) Railwire WiFi

    1. piNKmAn-debasis

      dddd

    2. Destiny : ultimate

      bbbbbb

    3. "sandeep "'''Mission 2017'''

      bb

    4. Eng M AwesomE

      bbb
      a– dubai

    5. Suraj

      B) Railwire Saathi

  71. Suraj

    Static QUiz 1 April ke baad start krenge.. Till then only CA

    1. Destiny : ultimate

      ok sir

    2. piNKmAn-debasis

      ok sir

  72. Suraj

    Topic for Tomorrow: Current Affairs 27 and 28 March 2017

    Good Night!!!!! Keep Learning!!!!!

    Practise Set for upcoming exams

    Quantitative Aptitude: Problems on Ages Set 2: http://aspirantszone.com/problems-on-ages-for-sbi-poibps-po/

    Reasoning: Syllogism Set 13 (New Pattern): http://aspirantszone.com/reasoning-syllogism-new-pattern-questions/

    Mixed English Questions Set 47 (New Pattern): http://aspirantszone.com/new-pattern-english-questions-on-sentence-fillers/

    English : Cloze Test for SBI PO and NIACL – Set 32: http://aspirantszone.com/new-pattern-cloze-test-for-sbi-po-niacl-assistant/

    Computer Awareness for NIACL Assistant Set 41: http://aspirantszone.com/important-computer-awareness-questions-for-upcoming-exams/

    Static GK: Countries and Currencies Quiz Part 2: http://aspirantszone.com/static-gk-countries-currencies-quiz-part-2/

    Editorials English Vocabulary Words Set 27: http://aspirantszone.com/editorials-english-vocabulary-words-set-27/

    Current Affairs Quiz: March 30, 2017: http://aspirantszone.com/current-affairs-quiz-30-march-2017/

    1. Myra

      Thanku sir, Gn 🙂

    2. piNKmAn-debasis

      okk..gd nyt sir

    3. "sandeep "'''Mission 2017'''

      thnku sir gn:)

    4. Destiny : ultimate

      thank you sir :)))
      gn!!

    1. piNKmAn-debasis

      thanks sir

    1. Destiny : ultimate

      gn dear

    2. "sandeep "'''Mission 2017'''

      gn:)

    1. piNKmAn-debasis

      tata

    2. Destiny : ultimate

      tata

    3. "sandeep "'''Mission 2017'''

      tata:)

  73. Suraj

    Questions for Practise for Syllogism By rules

    1. Statements: All cones are cylinders. All cylinders are squares. No square is a rectangle.
    Conclusions:
    I. No rectangle is a cone
    II. No cone is a square
    A) only I follows
    B) only II follows
    C) either I or II follows
    D) neither I nor II follow
    E) both I and II follow

    2. Statements: No apple is orange. All grapes are oranges. Some apples are sweet.
    Conclusions:
    I. No apple is grape
    II. Some oranges are apples.
    A) only I follows
    B) only II follows
    C) either I or II follows
    D) neither I nor II follow
    E) both I and II follow

    3. Statements: All white are black. Some red are black. No black is green.
    Conclusions:
    I. Some green are red.
    II. Some red are not green
    A) only I follows
    B) only II follows
    C) either I or II follows
    D) neither I nor II follow
    E) both I and II follow

    4. Statements: Some boys are smart. Some smart are girls. All girls are pretty.
    Conclusions:
    I. All girls being boys is a possibility.
    II. Some pretty are not boys.
    A) only I follows
    B) only II follows
    C) either I or II follows
    D) neither I nor II follow
    E) both I and II follow

    5. Statements: Some planes are rails. No metro is a plane. All busses are rails.
    Conclusions:
    I. Some rails are not metro.
    II. All busses being planes is a possibility
    A) only I follows
    B) only II follows
    C) either I or II follows
    D) neither I nor II follow
    E) both I and II follow

    6. Statements: All principals are students. Some teachers are students. All mothers are teachers.
    Conclusions:
    I. All teachers are mothers.
    II. No principal is teacher.
    A) only I follows
    B) only II follows
    C) either I or II follows
    D) neither I nor II follow
    E) both I and II follow

    7. Statements: No gold is silver. Some platinum is gold. Some diamonds are silver.
    Conclusions:
    I. Some diamonds are not gold.
    II. All platinum being silver is a possibility.
    A) only I follows
    B) only II follows
    C) either I or II follows
    D) neither I nor II follow
    E) both I and II follow

    8. Statements: All blue are white. No white is a black. All black are red.
    Conclusions:
    I. No blue is a black.
    II. Some red is white.
    A) only I follows
    B) only II follows
    C) either I or II follows
    D) neither I nor II follow
    E) both I and II follow

    9. Statements: All Lions are tigers. All monkeys are tigers. Some tigers are cat.
    Conclusions:
    I. Some monkeys are Lions.
    II. Some cats are monkeys.
    A) only I follows
    B) only II follows
    C) either I or II follows
    D) neither I nor II follow
    E) both I and II follow

    10. Statements: Some crickets are footballs. Some footballs are hockey. All hockey are tennis.
    Conclusions:
    I. No hockey is a cricket.
    II. Some tennis are footballs.
    A) only I follows
    B) only II follows
    C) either I or II follows
    D) neither I nor II follow
    E) both I and II follow

    1. paakhi

      sir ye pta ni honge ki ni

        1. paakhi

          new method needs practice a lot

          1. Suraj

            yes yes,, a lot of practise.. but 100% correct answer in less time is guaranteed after that

          2. piNKmAn-debasis

            sir new method link plz??

          3. Suraj

            6 days ka poora course hai.. 4 days completed : http://aspirantszone.com/syllogism-by-rules-learn-syllogism-in-one-week/
            2 days left,, one tomorrow, and day after tomorrow

          4. piNKmAn-debasis

            thanks sir

          5. paakhi

            will try my best sir

    2. Keep Smile

      @surajskt:disqus ans. plz??

        1. Keep Smile

          sir plzz check ..
          1-E
          2-C
          3-B
          4-A
          5-E
          6-D
          7-A
          8-A
          9-D
          10-B
          @surajskt:disqus

          1. Anni :)

            9. sth aarha h //

          2. Keep Smile

            ?? solve kiya tha apne?

          3. Keep Smile

            method …..

    3. Myra

      1-A
      2-B
      3-B
      4-A
      5-B
      6-D
      7-E
      8-A
      9-D
      10-B

    4. Suraj

      Answers

      Ans 1) Option A
      Ans 2) Option A
      Ans 3) Option B
      Ans 4) Option A
      Ans 5) Option E
      Ans 6) Option D
      Ans 7) Option A
      Ans 8) Option A
      Ans 9) Option D
      Ans 10) Option B

      1. Yogi ji

        Can’t see u ansr

        1. Suraj

          using mobile??? if yes then press the highlighted region.. i from computer mouse pointer uske upar le jaao

          1. Yogi ji

            Yes done magic show hai

          2. Yogi ji

            Explain 5 ques. And in 7 ques hw possiblty done

      2. paakhi

        sir explain 4 pls

        1. Myra

          Statements: Some boys are smart. Some smart are girls. All girls are pretty.
          Conclusions:
          I. All girls being boys is a possibility.
          II. Some pretty are not boys.
          A) only I follows
          B) only II follows
          C) either I or II follows
          D) neither I nor II follow
          E) both I and II follow
          no direct relation given between boys and girls, so it is possibility case—so true

        2. Suraj

          Statements: Some boys are smart. Some smart are girls. All girls are pretty.
          Conclusions:
          I. All girls being boys is a possibility.
          II. Some pretty are not boys.
          A) only I follows
          B) only II follows
          C) either I or II follows
          D) neither I nor II follow
          E) both I and II follow

          to check I. we have to find relation between boy and girl.. so take first two statement.. Some +Some= No conlcusion* means any possibility between boy and girl will be true.. So I. is true.

          To check II, relation between Pretty and boy.. using statement 3, i.e All girl are pretty =>reverse=> Some pretty are girl.. ye milega,,,But jo II me likha hai wo nhi.. so II. is false

      1. Suraj

        only 7th wrong,, rest all are correct
        7)A

        1. Srishti

          Yes, thank you!!

    5. Yogi ji

      Explain 5 ques ans. 7 ques possible Kaise hga

      1. Suraj

        5. Statements: Some planes are rails. No metro is a plane. All busses are rails.
        Conclusions:
        I. Some rails are not metro.
        II. All busses being planes is a possibility
        A) only I follows
        B) only II follows
        C) either I or II follows
        D) neither I nor II follow
        E) both I and II follow

        To check possibility II,. take statement 3 + reverse (a) means All busses are rails + Some rails are plane => All + Some = No conlcusion* = any possibility is true (Day 3 Topic) So any possibility between busses and plane is true..

        1. Yogi ji

          7 ques puch rha

          1. Suraj

            5 bhi to pucha tha..

            Statements: No gold is silver. Some platinum is gold. Some diamonds are silver.
            Conclusions:
            I. Some diamonds are not gold.
            II. All platinum being silver is a possibility.
            A) only I follows
            B) only II follows
            C) either I or II follows
            D) neither I nor II follow
            E) both I and II follow

            to find relation between platinum and silver
            use 1st and second proposition like : SOme platinum is gold + no gold is silver.
            SOme + No= Some not=> Some platinum is not silver is the final conclusion
            jab some platinum is not silver yani ki kuch platinum silver nhi hai.. so conclusion I>> false ho jayega,, coz some platinum silver nhi hai,, to all platinum silver nhi ho sakte

          2. Yogi ji

            Venn se to possible ho Rahe hai

          3. Suraj

            incomplete venn hoga fir

  74. Eng M AwesomE

    BOB m vacancy kitne h?

        1. jaga

          details notification nahi aya hai bhai..

      1. piNKmAn-debasis

        graduation me 60% kya??

          1. piNKmAn-debasis

            ohh..thanks yogi ji

    1. piNKmAn-debasis

      gnit

    2. Destiny : ultimate

      gn:)

  75. Yogi ji

    Bob mazboori main fill krna padhga

    1. Srishti

      Yogi ji aankhein band karke fill kijiye!!
      Ram ji sab mangal karenge 😀

      1. Yogi ji

        Descriptive bhi kr diya ismain. Aur fee to dekho 750. Jaise hum crore Pati hai

    2. Laughing tym its nitrous oxide

      bob kya hai ??

        1. Laughing tym its nitrous oxide

          means mam clerk aya ja po ??

          1. Laughing tym its nitrous oxide

            60% graduation hai mam ??

          2. Myra

            don’t know sir

          3. Laughing tym its nitrous oxide

            noti aya hai mam kya abhi ?? tq mam 🙂

          4. Laughing tym its nitrous oxide

            60% hota sayad inka last time 60 tha thankss a lot mam 🙂

          5. M@st@n!

            60% in graduation dey want

          6. Laughing tym its nitrous oxide

            ji yes 🙂 / mam

    3. Keep Smile

      application fees ?? seats ??