Paytm Prize Based Quiz Day 4

Hello Aspirants

Welcome to the Paytm prize based Quiz at AspirantsZone.com.

The quiz will start from February 1, 2017 and will end on February 7, 2017. It will start at 10 PM on each day.

About the Quiz:

A question will be posted in the disqus comment section below. The first one to answer the question correct will be given 3 points, the second one to give the correct answer will be given 2.5 points, the third one will be given 2 points and the fourth one will be given 1.5 points. At the end the one getting highest points will be declared winner.

A total of 25 questions will be posted on each day:

  • 10 questions from English Section
  • 5 questions from Quantitative Aptitude Section
  • 5 questions from Reasoning Section
  • 5 questions from Current Affairs, static GK and Computer Sections.

At the end of quiz, the person who will get the maximum points will be declared first for the particular day. 3 winners will be announced each day like this and rewards will be like:

  • The first one will get prize money of Rs 50
  • The second one will get prize money of Rs 30
  • The third one will get prize money of Rs 20

The prize money will be transferred to the personโ€™s Paytm Account. We will ask you the details by mail.

Share the page with your friends also. Itโ€™s the time for earning while learning. Happy learning ๐Ÿ™‚

Related posts

384 Thoughts to “Paytm Prize Based Quiz Day 4”

  1. Suraj

    Good Evening!!!!
    Will start at 10:05 PM!!!!!

    1. lonely little kid

      ge eve sir

      1. Purvi

        gud eve sir ๐Ÿ™‚

        1. lonely little kid

          ๐Ÿ™‚

      1. lonely little kid

        gd eve mam

      1. lonely little kid

        ๐Ÿ™‚ gd eve

    2. MiMi

      start karo ab sir diner ke liye bohat late ho jati hu :((

      1. lonely little kid

        krke aya kro ๐Ÿ™‚

        1. MiMi

          itna jaldi vukhnhi lagta :((

  2. Suraj

    #1.
    The tax department must crack off such evaders and spruce up its data-mingling methods to expand the countryโ€™s shallow tax base.
    a. should crack in
    b. must crack down
    c. could crack on
    d. must crack up
    e. No improvement

    1. Suraj

      Ans :b) must crack down. โ€˜Crack downโ€™ suggests to deal with illegal or unlawful actions. โ€˜Mustโ€™ must be used since it is used to express an opinion or suggest something that should not be overlooked or missed.

  3. Suraj

    #2.
    Such revelations have reinforced existed concerns among advertisers that they are having the wool pulled over their eyes when it comes to online advertisements
    a. have reinforced existing concerns
    b. has reinforced existed concerns
    c. has reinforce existing concern
    d. have reinforce exit concerns
    e. No improvement

    1. Suraj

      Ans :a) have reinforced existing concerns. Revelations must be followed by โ€˜haveโ€™ and not โ€˜hasโ€™. โ€˜Hasโ€™ must be followed by the third form of the verb(reinforced). Existing must be used in the continuous tense since the sentence suggests that the concerns persist.

  4. Suraj

    #3.
    Theresa May will set out to make a clean break from her predecessor as declared she will lead an interventionist Conservative government that will โ€œact on behalf of the peopleโ€.
    a. in declaration
    b. by declaring
    c. declared
    d. on declared
    e. No improvement

    1. lonely little kid

      eeee

    2. Suraj

      Ans :b) The correct option will be- by declaring. She will opt for a different regime โ€˜by declaringโ€™.

  5. Suraj

    #4.
    Trading volumes may have grown and innovations proliferated, but there are concerns about how much companies and long-term investors had being benefited.
    a. benefited
    b. has been benefiting
    c. has benefit
    d. have benefited
    e. No improvement

    1. Suraj

      Ans :d) The correction option will be- have benefited. โ€˜Haveโ€™ must be used because the subject is plural(companies and investors). Have must be followed by the third form of the verb(befit-benefited-benefited. Present perfect must be used since the sentence talks of an action in the past that has effect on the present.

  6. Suraj

    #5.
    More surprising is the fact that the Ministry of Agriculture, with no proven expertise or jurisdictional competence over patent issues, would went out to a limb and suggest (in an official draft notification no less) that Monsantoโ€™s patents over upstream GM technology must necessarily yield to downstream plant variety rights.
    a. go out on a limb
    b. went off for a limb
    c. went on for a limb
    d. go to a limb
    e. No improvement

    1. Suraj

      Ans : a) The correct option will be- go out on a limbโ€ฆ.โ€™To go out on a limbโ€™ suggests to go in or into a position where one is not joined or supported by anyone else..

  7. Suraj

    #6.(Missing Sentence)
    _______________________________________________ A 52-year civil war tore through this northernmost country of South America, taking at least a quarter of a million lives and displacing over six million people. No one was immune from the violence. Families had someone who had either been killed in the fighting or who wore the colours of the army, the FARC, or the right-wing paramilitaries. โ€œIn this house everything is ruin,โ€ wrote the poet Marรญa Mercedes Carranza. โ€œIn this house we are burned alive.โ€ On September 26, the government and the FARC rebels signed an agreement based on the negotiations in Havana to end the war. The landmark accord would bring the FARC fighters out of the forest and into the political process. Crimes committed during the war โ€” by all sides โ€” would be forgiven in the name of peace. The government promised to set aside three million hectares to distribute to landless peasants and small landholders. The FARC would receive funds to help it become a political party, and the government promised to reserve seats in the Congress for it. To ratify this agreement, the government agreed to hold a referendum on October 2. Few expected the turnout to be as low as it was โ€” under 40 per cent, fewer than the percentage that came to the polls in 2014 to elect Colombiaโ€™s current President, Juan Manuel Santos โ€” and for the vote to go against the peace agreement. The outcome was very close: 50.23 per cent voted no, and 49.76 per cent voted yes.

    a. Even as President Santos and the FARC leadership try to maintain their optimism of a deal, the return of Mr. Uribe suggests that Colombia might turn its back on a real peace.

    b. Perhaps the most significant reason is the lack of enthusiasm about the peace agreement in the first place.

    c. Colombian activists who supported the deal say that the turnout was low for a number of reasons.

    d. Years of negotiation in Havana, Cuba, brought the government of Colombia to a peace deal with the rebels of the Revolutionary Armed Forces of Colombia (FARC).

    e. The government, the FARC, the Catholic church and most civil society organisations backed the โ€˜yesโ€™ vote.

    1. Suraj

      Ans : d) The fourth option is the correct option since it introduces the theme of the passage, which is the peace agreement with the rebels of the Revolutionary Armed Forces of Colombia (FARC).

      The first and second options are incorrect because they begin in the middle of nowhere. It is not fitting to be the opening sentence.
      The third option is incorrect because it mentions the deal which has not been discussed previously.
      The fifth option is incorrect because it talks about the vote which is nowhere previously mentioned.

  8. Suraj

    #7. (Connectors)
    Computerisation of all transactions is a welcome move. Officials are passing the baton of accountability.
    (A) Because computerisation….
    (B) In computerisation……
    (C) While computerisation…….
    a. Only (A)
    b. Only (B)
    c. (A) and (B)
    d. Only (C)
    e. Only (A) and (C)

    1. lonely little kid

      dd ??

    2. lonely little kid

      aa ๐Ÿ˜•

    3. Suraj

      Ans : d) The combined sentence will be- While computerisation of all transactions is a welcome move, officials are passing the baton of accountability. It is the most suitable option. The computerisation of all transactions is not the cause for the unaccountability of the officials. Therefore (A) is not the correct option. (B) is grammatically and logically incorrect.

  9. Suraj

    #8. (Choose the option corresponding to the sentence in which the usage of the word is INCORRECT or INAPPROPRIATE.)
    Private
    A) I must speak to you in private.
    B) Vivek used to be a private investigator in Mumbai.
    C) Astha couldnโ€™t afford to pay for a private room at the hospital.
    D) Amit went private along with his business so as to make it a big success.
    E) All are correct

    1. Suraj

      Ans :D) The sentence makes no sense.

  10. Suraj

    #9. (Replace word/phrase)
    Transforming leadership is about driven sustainable change and the government has identified digital, the rural economy, financial inclusion, opportunities for a youth, and ease of doing business.
    A) Transform, driven, identifying, for the
    B) Transforming, driving, identified, for
    C) Transformative, driven, identifying, for a
    D) Transformative, driving, identified, for the
    E) No Correction Required

  11. Suraj

    #10. You have to fill the blanks of first two statements with the first word of the option and the blank of the third statement with the second word of the option.
    (i) The South Africa passport is a nice one to have if you are travelling in Africa, but itโ€™s less _____ when you have international aspirations.
    (ii) Freedom of expression is _____ to me.
    (iii) When he could not _____ why he stayed out past curfew, the teenโ€™s parents took his car for a month.

    A) competitive , prove
    B) evident , proof
    C) seen , appear
    D) valuable , rationalize

  12. Suraj

    Now maths and reasoning in 2 minutes!!!!!!!

    1. ambika

      yo sir ๐Ÿ™‚

      1. ambika

        bde tough hain na :))

  13. Purvi

    aaj to mere bahut saare galat ho gaye
    uuuffff

    1. ambika

      haan :(( mele bhi

      1. Purvi

        tum to yesa mt bolo ambika
        fatafat and de rhi ho tum to or vo bhi sahi

    2. lonely little kid

      mela bhi mam meri taraf se bhi ufffff

      1. lonely little kid

        Jasusi maat karoo!!!!!!!!!!! Apna padhai pe dhyan do…

  14. Suraj

    #11(Find ?)

    (8)^1.1 * (4)^2.7 *(2)^3.3 = (2)^?

    a. 10
    b. 17
    c. 12
    d. 15
    e. 0

        1. ambika

          mere ko to ye samjh hi ni ate

  15. Suraj

    #12(Series)
    4 , 9 , 17 , ? , 48 , 71

    a) 23
    b) 37
    c) 31
    d) 39
    e) 27

    1. lonely little kid

      eeee

      1. lonely little kid

        mela coment delete ho gya pehla tha ๐Ÿ˜›

    2. lonely little kid

      sir ๐Ÿ™

    3. Suraj

      27 with what logic????

      1. ambika

        mene to copy kiya :)) paras ka

      2. lonely little kid

        sir mene pehle diya tha phr delete phr samee diya meleko marks milege ๐Ÿ˜›

          1. lonely little kid

            ๐Ÿ˜› tuka mara tha

          2. lonely little kid

            lag gya tha pta bt sabka ee gya phr delete krke laga wahi hoga
            ………..

        1. Suraj

          ha maine dekha,, pehle tha u ka.. but ans ye nhi hai ๐Ÿ˜›

          1. lonely little kid

            lag gya tha pta bt sabka ee gya phr delete krke laga wahi hoga

    4. Suraj

      Ans : c) 31 (Diff of Diff)

      1. lonely little kid

        ;lol

        1. Purvi

          ab copy nhi karungi tumko

          1. ambika

            main bhi :))

          2. Purvi

            first time copy kiya or vo bhi galat

          3. lonely little kid

            :))

  16. Suraj

    #13
    (I). x^2 + 4x โ€“ 12 = 0
    (II). Y^2 + 7y + 12 = 0

    a. If x > y
    b. If x > y
    c. If x < y
    d. If x < y
    e. If x = y or the relationship cannot be determined

    1. lonely little kid

      eeee

    2. Suraj

      Ans : e) x = 2, โ€“ 6
      y = โ€“ 3, โ€“ 7

      1. Nishi

        Sir ANS SHOULD AA PLZ CHECK IT ONCE

        1. ambika

          it will be ee dear

  17. Suraj

    #14
    16 persons can complete a work in 16 days. They started work together and after 4 days 12 more persons joined. In how many days will the remaining work be completed?
    a. 8 (1/7) days
    b. 6 (2/7) days
    c. 4 (1/7) days
    d. 3 (3/7) days
    e. 6 (6/7) days

      1. lonely little kid

        48/7

        1. lonely little kid

          chini kum pani jayda

        2. Goutham :|

          ๐Ÿ˜›
          nhi nhi jaa rahaa hu
          advance congo to u and mimii and purvi

          1. ambika

            hahaha ๐Ÿ™‚

    1. Suraj

      Ans : e) 6 (6/7) days
      16 person -> 12 days
      hence 28 person -> 16/28*12 =6(6/7) days

  18. Suraj

    #15
    A wheel of a motor car makes 1000 revolutions to cover a distance of 440 m. What is the diameter of the wheel?

    a. 0.44 m.
    b. 0.14 m.
    c. 0.24 m.
    d. 0.34 m.
    e. None of these

    1. lonely little kid

      bbb tuka

    2. Goutham :|

      nishi mam ke saath

        1. lonely little kid

          sir meleko gya do mere galat ho rhe sab

      1. lonely little kid

        pichla copy kiya galat wala sahi walan ni kiya

    3. Suraj

      Ans : b) 0.14 m
      1000 revolution=440m => 1 rev =0.44m(circumference) now find r and then d.

  19. Suraj

    #16
    How many such 5 are there in the given series which is immediately preceded by 2 but not immediately followed by 6 ?
    9 ,7, 8 ,2 ,5 ,6 ,8 ,2 ,6 ,6 ,5 ,2 ,3 ,5 ,9 ,5 ,2 ,2 ,5, 3, 9

    a. One
    b. Two
    c. Three
    d. Four
    e. None of these

      1. ambika

        aa hi lag rha hai :))

        1. lonely little kid

          bacho ko darao mat mam

        2. Goutham :|

          aaz purvi ka 50rs hai

          1. ambika

            :)) tum aa gye main nervous ho rhi hun

          2. lonely little kid

            o-o

          3. Goutham :|

            same O_O feeling

          4. lonely little kid

            ๐Ÿ˜›

  20. Suraj

    #17
    Statements:
    Some bags are purse.
    All purse are hand bags.
    No clutches are purse.

    Conclusions:
    I. Some purse are not bags.
    II. All hand bags are bags.

    a. If only conclusion I follows.
    b. If only conclusion II follows.
    c. If either conclusion I or II follows.
    d. If neither conclusion I nor II follows.
    e. If both conclusions I and II follow.

    1. Suraj

      Ans : d) None follow

  21. Suraj

    #18
    Statement: A few travellers were severely beaten up by villagers recently in a remote rural part of the state as the villagers found the movement of the travellers suspicious. The district authority has sent a police team to nab the culprits.

    Which of the following inferences can be drawn from the above statement?

    a. The villagers dislike the presence of strangers in their vicinity.
    b. Villagers are generally suspicious in nature.
    c. Travellers prefer to visit countryside.
    d. The government generally provides protection to travellers across the country.
    e. None of these.

    1. Suraj

      Ans : d) The government provides security to tourists across the country. That is why the government has sent a police team to nab the culprits.

  22. Suraj

    #19
    Passage :
    According to a certain code :
    ‘min fin bin gin’ means ‘trains are always late’.
    ‘gin din cin hin’ means ‘drivers were always punished’.
    ‘bin cin vin rin’ means ‘drivers stopped all trains’.
    ‘din kin fin vin’ means ‘all passengers were late’.

    ‘drivers were late’ would be written as :

    a. fin cin din
    b. min cin din
    c. fin din gin
    d. gin hin min
    e. None of these

    1. lonely little kid

      eeee

      1. lonely little kid

        ๐Ÿ˜›

    2. Suraj

      Ans : a) fin cin din

  23. Suraj

    #20
    CHIT , GARD , FLOP , LOST , YOUR
    If in each of the word all the alphabets are arranged in English alphabetical order with in the word, how many words thus formed will NOT begin with a vowel?

    a. One
    b. Two
    c. None
    d. Three
    e. More than three

      1. lonely little kid

        Rani * * Rani * โ€ข a few seconds ago
        sry dd
        โ€ข Replyโ€ขShare โ€บ

    1. Goutham :|

      ATB purvi Mimi
      aaz 50 pakka lalo tum dono me ek

      bye tata GN sabko
      thanks Sir ๐Ÿ™‚
      ATB for Po interview ๐Ÿ™‚

      1. Purvi

        thanku goutham
        but aaj mera no. nhi hai qki
        paras sir bhi mujhse aage hain

        1. Goutham :|

          koi naa
          ๐Ÿ™‚
          atb concentrate

        2. lonely little kid

          koi chance nhi mele galat bhut hai ap hi jaoge paka

      2. ambika

        mere dushman ho tum :||

    2. Suraj

      Ans : d) Three : CHIT, ADGR, FLOP, LOST, ORUY

  24. Suraj

    #21
    Which of the following is not a database?

    a. dBASE
    b. FOX-BASE
    c. FOX-PRO
    d. ORACLE
    e. None of these

    1. Suraj

      D) None of these
      All are database

  25. Suraj

    #22
    The purpose of the primary key in a database is to

    a. unlock the database
    b. provide a map of the data
    c. uniquely identify a record
    d. establish constraints on database operations
    e. None of the above

    1. Suraj

      Ans :c) uniquely identify a record

  26. Suraj

    #23
    โ€œHigh Resolutionโ€ computer monitors will have_____

    a. High dpi
    b. Low dpi
    c. 256 colors
    d. Resolution is not measured in dpi
    e. None of these

  27. Suraj

    #24
    Bank Holiday are declared under ________.

    a. Banking Regulation Act
    b. RBI Act
    c. SEBI Act
    d. Negotiable Instrument Act
    e. None of these

      1. lonely little kid

        congo mam..

        1. Purvi

          apko bhi sir ๐Ÿ™‚
          u will win this time

          1. lonely little kid

            ๐Ÿ™‚ hope so

          2. lonely little kid

            mereko laga tha mene delete kiya phr tum sab ka yehi aya to laga yehi hoga ๐Ÿ˜›

    1. ambika

      dddddddddddddddddddddddddddd

      1. lonely little kid

        congo mam…

    2. lonely little kid

      dddd ??

      1. lonely little kid

        congo mam

      1. lonely little kid

        congo mam

  28. Suraj

    #25

    Bad loans of public sector banks stood at ____ in FY16.
    A) 11.23%
    B) 7.43%
    C) 9.83%
    D) 8.83%

    1. lonely little kid

      dd ???

      1. lonely little kid

        yes sayad

  29. Suraj

    Now wait for result!!!!!

    1. ambika

      ok bye bye sir ๐Ÿ™‚ thanku

      1. lonely little kid

        o0o–ooo

      2. Purvi

        apna naam top pe dekh ke to jao

  30. Suraj

    Winners of Day 4!!!!!
    Top – Ambika – 43 Points
    2nd – MiMi – 32.5 Points
    3rd – Purvi -31 Points

    Points of others whose score was more than 20
    lonely little kid – 28
    Nishi – 20.5

    Good Night!!!!!
    Thankyou for participating!!!!!

    1. MiMi

      wow me 2nd aya???? thnks to my god

      1. Purvi

        congo dear ๐Ÿ™‚

    2. MiMi

      cngrats ambi nd purvi :)))

  31. lonely little kid

    ty gnt all “)))

      1. lonely little kid

        ๐Ÿ™‚

      1. lonely little kid

        ๐Ÿ™‚ gnt keep smiling tckr

      2. ambika

        sis????????? lol

        1. lonely little kid

          yes ๐Ÿ™‚

          1. lonely little kid

            are mera name sis hai wese main boy hu so mereko laga mere name se bula rhi mereko

          2. lonely little kid

            ๐Ÿ™‚

          3. Purvi

            sir ye punjabaan aap he ho na

          4. lonely little kid

            nhi koi or hai mam

          5. Purvi

            but puzzle to aap post karte the na
            phir suddenly koi or kese

          6. lonely little kid

            ๐Ÿ™‚ wo mam hai ek or ab wo krti hai ๐Ÿ™‚

          7. Purvi

            okkzzz
            bye
            gud night ๐Ÿ™‚

          8. lonely little kid

            gnt :))

          9. MiMi

            he he he very smart

          10. lonely little kid

            ๐Ÿ™‚ /

          1. lonely little kid

            nhi sis sahi hai

        2. lonely little kid

          u ne gnt kha tha abhi tak yehi ho

          1. ambika

            haan going :)) kuch kaam hai

          2. lonely little kid

            nhi ๐Ÿ˜›

          3. ambika

            u ko nhi mujhe :p

          4. lonely little kid

            kya

    1. Purvi

      gud night ๐Ÿ™‚

  32. Purvi

    7 days complete hone ke baad ambika sabko party degi
    top karne ki khushi me

    1. lonely little kid

      done

        1. lonely little kid

          congo dear :)) gnt ta ta

          1. Purvi

            thanku ๐Ÿ™‚

  33. MiMi

    thnk u suraj sir.gd nt diner time

    1. Purvi

      bye dear
      gud night

  34. ^^^Jaga^^^....

    good nite..tc

    1. Purvi

      gud night ๐Ÿ™‚

  35. Goutham :|

    uffffff phirse ambika
    aisa nhi chalegaa
    ๐Ÿ˜

    1. ambika

      to kaise chalega bhai :||

  36. Chiara

    Hello,I’m new here..what are the quiz timing here???

    1. Hie
      Welcome to AspirantsZone

      quiz daily at 8 PM on dicussion page
      n reward based quiz at 10 PM up to 7th Feb

      1. Chiara

        Thank u mam ๐Ÿ™‚

Leave a Comment