**Directions(1-5): **Find the missing term “?” of the following series.

- 6,12,24,?,74,116
4044383032Option B

+2*3

+3*4

+4*5

+5*6

+6*7

? = 44 - 18,10,12,21,46,?
112100120108115Option C

*0.5+1

*1+2

*1.5+3

*2+4

*2.5+5

? = 120 - 19456,1216,152,38,19,?
1410131917Option D

/16

/8

/4

/2

/1

? = 19 - 116,116,120,?,186,286
138120112133125Option A

+1^3 – 1^2

+2^3 – 2^2

+3^3 – 3^2

+4^3 – 4^2

+5^3 – 5^2

? = 138 - 2033,?,2054,2075,2103,2138
20001998212220202040Option E

+7*1

+7*2

+7*3

+7*4

+7*5

? = 2040 - If the total expenditure of the company is Rs. 12400 cr. Then find the difference between the average expenditure on Infrastructure and Tax taken together and average expenditure on Advertisement and Salary taken together.
Rs.190 cr.Rs.212 cr.Rs.310 cr.Rs.90 cr.Rs.200 cr.Option C

Average expenditure on Infrastructure and Tax taken together = [22.5+17.5]/2= 20%

Average expenditure on Infrastructure and Tax = 0.2*12400 = Rs.2480 cr.

Average expenditure on Advertisement and Salary taken together = [22.5+17.5]/2 = 22.5%

Average expenditure on Advertisement and Salary =0.225*12400 = Rs.2790 cr.

Required difference = 2790 – 2480 = Rs.310 cr. - If the company decided to decrease the expenditure on Salary by (100/7)% then by what percentage can the company increase the expenditure on Advertisement while other expenditure remains the same ?
8.00%7.81%9.09%6.56%2.11%Option C

Let the total expenditure be x.

Decrease in expenditure on Salary = 100/7% of 0.175x = 0.025x

Increased in expenditure on Advertisement = (0.025x/0.275x)*100 = 9.09% - If the expenditure of company on Salary and Tax together is Rs.8400 cr. Find the average expenditure of company on Infrastructure, Advertisement and Transportation taken together.
Rs.5200 cr.Rs.4800 cr.Rs.4400 cr.Rs.4100 cr.Rs.5000 cr.Option A

Let the total expenditure be Rs.x.

Expenditure on Salary and Tax = 17.50% + 17.50% = 35%

Expenditure on Salary and Tax = 0.35*x = Rs.0.35x

Now, 0.35x = 8400

=>x = Rs.24000 cr.

Average = [22.5% + 27.5% + 15%]/3 = 65%/3

Required value = (65/3)% *24000 = Rs.5200 cr. - If the expenditure of company on Advertisement is Rs.7700 cr. Then find the expenditure of company on Salary and Transportation taken together.
Rs.8200 cr.Rs.9100 cr.Rs.7700 cr.Rs.9000 cr.Rs.6300 cr.Option B

Let the total expenditure be x.

Expenditure on advertisement = 0.275*x = Rs. 0.275x

Now, 0.275x = 7700

=> x = Rs.28000 cr.

Expenditure of company on Salary = 0.175*28000 = Rs. 4900 cr.

Expenditure of company on Transportation = 0.15*28000 = Rs. 4200 cr.

Total expenditure = 4900+4200 = Rs.9100 cr. - Expenditure of the company on Infrastructure is equal to the average of which of the following expenditures?
Advertisemnet + TransportationAdvertisement + Tax + SalarySalary + TransportationSalary + AdvertisementNone of theseOption D

Let the total expenditure be x.

Expenditure of company on Infrastructure = Rs.0.225x

Average expenditure on Advertisement and Transportation = (27.5+15)/2% of x = Rs.0.2125x

Average expenditure on Salary and Transportation = (17.5+15)/2% of x = Rs.0.1625x

Average expenditure on Advertisement and Salary = (17.5+27.5)/2% of x = Rs.0.225x

Average expenditure on Advertisement, Tax and Salary = (17.5+17.5+27.5)/3% of x

= Rs.0.2083x

**Directions(6-10):** The pie-chart shows the percentage distribution of the expenditure of a company under various heads.

Great blog here! Also your web site a lot up very fast! What web host are you using?

Can I get your associate link on your host? I want my website loaded up as fast as yours lol

I blog frequently and I genuinely appreciate your information. This article has

truly peaked my interest. I will book mark

your website and keep checking for new information about once per

week. I subscribed to your Feed too.

This website was… how do you say it? Relevant!! Finally I’ve found

something which helped me. Thank you!

I really like what you guys tend to be up too. This sort of clever work and coverage!

Keep up the good works guys I’ve you guys to blogroll.