# Quantitative Aptitude: Data Interpretation Questions Set 127

Directions(1-5): Answer the following questions based on the following information.
The table represents the number of mobile phones sold and the ratio of the number of earphones to the number of mobile phones sold by different shopkeepers.
Total number of articles sold = Number of mobile phones sold + Number of earphones sold

1. Find the ratio of number of earphones sold by shopkeeper D to that by shopkeeper E.
1:2
6:5
2:1
3:2
3:4
Option D
Ratio = 180:120 = 3:2

2. Find the difference between number of earphones sold by shopkeeper A and shopkeeper B.
50
40
20
30
10
Option C
Difference = 90-70 = 20

3. Find the average of number of mobile phones sold by all the five shopkeepers together.
120
160
100
130
140
Option E
Average = (120+100+180+140+160)/5 = 140

4. Find the number of articles sold by shopkeeper C.
400
350
420
610
370
Option A
Number of articles sold = 180+220= 400

5. Find the number of earphones sold by shopkeeper C.
200
220
150
180
100
Option B
Number of earphones = 220

6. Directions(6-10): Answer the following questions with the help of following information.
The table given below shows the distribution of the number of gyms in different cities in 2018. It also shows the average number of people who have registered in each gym, and the ratio of the men, women and children who have registered in gyms of five different cities in 2018.

7. What is the difference between the number of women and the number of children who have registered in gyms in city D in 2018?
100
120
150
215
200
Option E
Difference = 400-200 = 200

8. Find the average number of people who have registered in gyms in cities A and B in 2018.
1100
1250
1150
1270
1200
Option D
Average = (1280+1260)/2 = 1270

9. Number of children from city B who have registered in gyms in 2018 are how much percent less/more than the number of men from city D who have registered in gyms in 2018.
15%
25%
20%
10%
30%
Option E
Required% = {(400-280)/400}*100 = 30%

10. What is the ratio of the number of people from city C who have registered in gyms in 2018 to the number of people from city D who have registered in gyms in 2018?
12:11
17:16
13:14
13:15
11:10
Option C
Ratio = 1300:1400 = 13:14

11. Out of the number of children, the ratio of the number of boys to girls from city E who have registered in gyms in 2018 is 2:5 resp. Find the difference between the number of boys and girls from city E who have registered in gyms.
180
200
210
220
195
Option C
Number of boys from city E who have registered in gym in 2018 = 2/7*490 = 140
Number of girls from city E who have registered in gym in 2018 = 5/7*490 =350
Difference =350 â€“ 140 = 210