Quantitative Aptitude: Number Series Set 66

  1. 8, ? , 8 , 14, 30, 77
    7
    5
    6
    4
    None
    Option C
    Solution:
    8*0.5+2=6
    6*1+2=8
    8*1.5+2=14
    14*2+2=30
    30*2.5+2=77
  2. 120, 112 , ?, 92, 76, 58
    110
    98
    104
    100
    None
    Option C
    Solution:
    120……….112……….104………..92……..76………58
    …….6………….8……………12…….16……..18
    Difference alternate multiples of 6 and 8.
  3. 1, 3, ?, 48 ,400, 6432
    21
    16
    14
    10
    None
    Option D
    Solution:
    1*1+2 1= 3
    3*2+22= 10
    10*4+23= 48
    48*8+24= 400
    400*16+25= 6432.
  4. 150, 162, 186, 222, 270, ?
    292
    310
    330
    316
    None
    Option C
    Solution:
    150+1*12=162
    162+2*12=186
    186+3*12=222
    222+4*12=270
    270+5*12=330.
  5. 2 , 11 , 38, 197, ?, 8227
    1650
    1174
    1341
    1422
    None
    Option B
    Solution:
    2 * 3 + 5=11
    11 * 4 – 6=38
    38 * 5 + 7=197
    197* 6-8=1174
    1174*7+9=8227.
  6. 24, 12, 18, 45, ? , 708.75
    175.3
    160
    157.5
    220
    None
    Option C
    Solution:
    24*0.5=12
    12*1.5=18
    18*2.5=45
    45*3.5=157.5
    157.5*4.5=708.75.
  7. 2, 3, 12, 65, 462, ?
    4167
    3555
    4321
    5482
    None
    Option A
    Solution:
    2*1+1=3
    3*3+3=12
    12*5+5=65
    65*7+7=462
    462*9+9=4167.
  8. 6, 6, 16, ?, 108, 228
    40
    46
    62
    54
    None
    Option A
    Solution:
    6+13-1=6
    6+23+2=16
    16+33-3=40
    40+43+4=108
    108+53-5=228.
  9. 9 4.5 ? 6.75 13.5 33.75
    5
    4.8
    4.5
    5.4
    None
    Option C
    Solution:
    9*05=4.5
    4.5*1=4.5
    4.5*1.5=6.75
    6.75*2=13.5
    13.5*2.5=33.75.
  10. 8, 19, 29, ?, 46, 53
    40
    42
    35
    38
    None
    Option D
    Solution:
    8+11=19
    19+10=29
    29+9=38
    38+8=46
    46+7=53.



 

Related posts

2 Thoughts to “Quantitative Aptitude: Number Series Set 66”

  1. pulkit

    thank you mam

Leave a Comment