Quantitative Aptitude: Simplification Questions Set 43

Directions: What value should come in place of the ? in the following questions? 

  1. 1/4 of 5624 + 50% of ?= 2331
    1565
    1850
    1460
    1735
    None
    Option B
    Solution:
    1/4 *5624 + 50% of x=2331
    1406+ 50% of x=2331
    50% of x=2331-1406
    50/100 *x=925
    X=1850.
  2. 72.3 * 494.7 * 633.4 * 815.85 = 63?
    12.5
    13.2
    15.1
    10.6
    None
    Option C
    Solution:
    72.3*494.7*633.4*815.85= 63?
    72.3*72*4.7*(7*9) 3.4*92*5.85=63?
    72.3+9.4+3.4*93.4+11.7=63?
    715.1*915.1=6315.1.
  3. √2916 * √196/√1296 – √361=?
    5
    3
    2
    7
    None
    Option C
    Solution:
    √3364 *√196/√1296 -√361=x
    54*14/36-19=x
    X=2.
  4. 1/6 * 3600 + 2/7 * 504=? – 12% of 25
    565
    582
    633
    747
    None
    Option D
    Solution:
    1/6 *3600 + 2/7 *504=x-12% of 25
    600+144=x-3
    X=747.
  5. 21.12 + 1221.21 – 21.21 + 12.21 + 21.01 = ?
    1365.44
    1425.33
    1286.53
    1254.34
    None
    Option D
    Solution:
    21.12+1221.21-21.21+12.21+21.01=x
    X=1254.34.
  6. 0.6% of 500 + 0.125% of 800 + 0.355% of 1000 + 0.25=?
    7.8
    6.3
    5.9
    8.4
    None
    Option A
    Solution:
    0.6% of 500 +0.125% of 800 +0.355% of 1000 +0.25=x
    3+1+3.55+0.25=7.8.
  7. 364 * 611/2166 = 6?
    1
    0
    3
    2
    None
    Option A
    Solution:
    364*611/2166=6x
    62*4*611/63*6=6x
    619/618=6x==>61.
  8. (53750+26845+32155)/500 = ?
    228
    225.5
    235.5
    245
    None
    Option B
    Solution:
    (53750+26845+32155)/500=x
    112750/500=x
    X=225.5.
  9. (3560-1250-420)/(250-100-90) = ?
    31.5
    33.2
    35.6
    28.7
    None
    Option A
    Solution:
    (3560-1250-420) / (250-100-90)= x
    1890/60=31.5.
  10. 16.5% of 300 + 70.5% of 1400 – 10% of 480 = ?
    965.8
    988.5
    932.5
    912.6
    None
    Option B
    Solution:
    16.5% of 300+70.5% of 1400-10% of 480=x
    49.5+987-48=x
    X=988.5.


Related posts

3 Thoughts to “Quantitative Aptitude: Simplification Questions Set 43”

  1. jaga

    In q3 qsr root of 3364=58 not 54.

    1. Premashanthi

      s tanq we will crct it now.

  2. nirooba tg

    10,16,48,320,4864,154628. find the wrong series. please explain

Leave a Comment