Quantitative Aptitude: Simplification Questions Set 48

Directions: What value should come in place of the ? in the following questions? 

  1. 65% of 2800 + 34% of 750 – 15 × 29 = ?
    1455
    1640
    1520
    1575
    None
    Option B
    Solution:
    65% of 2800 + 34% of 750 – 15 × 29 = x
    1820+255-435=x
    x=1640.
  2. 5.6% of 250 + 6.4% of 350 + 4.8% of 450 = ?
    54.2
    56
    52.5
    58
    None
    Option D
    Solution:
    5.6% of 250 + 6.4% of 350 + 4.8% of 450 = x
    14+22.4+21.6=x
    x=58.
  3. 576 /32 * 34 – 823 + 245 = ?
    34
    42
    46
    38
    None
    Option A
    Solution:
    576 /32 * 34 – 823 + 245 = x
    18*34 -823 + 245=x
    612-823+245=x
    x=34.
  4. 78.42 + 382.65 + 3466.38 – 2645.5 = ?
    1046.26
    1152.35
    1281.95
    981.66
    None
    Option C
    Solution:
    78.42 + 382.65 + 3466.38 – 2645.5 = x
    3927.45- 2645.5=x
    x=1281.95.
  5. 4444/40 + 645/25 + 3991/26 = ?
    286.5
    290.4
    289.6
    292.3
    None
    Option B
    Solution:
    4444 /40 + 645 / 25 + 3991 / 26 = x
    111.1 + 25.8 + 153.5=x
    x=290.4.
  6. 37.6*[1/4(24+32)] -11 1/4=?
    496.26
    522.35
    536.20
    515.15
    None
    Option D
    Solution:
    37.6*[1/4(12+32)-11 1/4]=x
    37.6* 1/4 *56 -45/4=x
    x=526.4-11.25
    x=515.15.
  7. 282 – 13 × 42 – 40% of 380 = ?
    86
    92
    78
    72
    None
    Option A
    Solution:
    282 – 13 × 42 – 40% of 380 = x
    784-546-152=x
    x=86.
  8. √4096 + 512/16 – 15% of 580 = ?
    10
    14
    9
    12
    None
    Option C
    Solution:
    √4096 + 512 / 16 – 15% of 580 = x
    64+32-87=x
    x=9.
  9. √(65% of 260 + 15% of 580) + 1536 ÷ 24 = ?
    80
    84
    92
    75
    None
    Option A
    Solution:
    √(65% of 260 + 15% of 580) + 1536 ÷ 24 = x
    √(169+87) + 1536/24=x
    x=16+ 64=80.
  10. 1034 / 22*12 + 460 = ?
    945
    1024
    1142
    994
    None
    Option B
    Solution:
    1034 / 22*12 + 460 = x
    47*12+460=x
    564+460=x
    x=1024.



 

Related posts

5 Thoughts to “Quantitative Aptitude: Simplification Questions Set 48”

  1. Vasanthan D

    6th solution is wrong

  2. the walking dead

    🙂 solution no.6-::replace 12 with 24

Leave a Comment