Quantitative Aptitude: Simplification Questions Set 57

Directions: What value will come in place of question mark (?) in the following questions?

  1. 634.43 + 63.34 + 6.44 + 6 + 0.63 = ?
    723.95
    682.55
    665.26
    710.84
    None
    Option D
    Solution:
    634.43 + 63.34 + 6.44 + 6 + 0.63 = x
    x=710.84.
  2. √2025 / √729 * 55% of 520 =?
    1625
    1430
    1355
    1450
    None
    Option B
    Solution:
    √2025 / √729 * 55% of 520 =x
    45 / 9 * 286=x
    5*286=x
    1430.
  3. 45% of 960 + 50% of 1008 = ?% of 3000
    40.4%
    36.5%
    42%
    31.2%
    None
    Option D
    Solution:
    45% of 960 + 50% of 1008 = x% of 3000
    432+504=x/100*3000
    30x=936
    x=31.2%
  4. 1/9 of 3/5 of 4/7 of 1365=?
    52
    46
    59
    43
    None
    Option A
    Solution:
    1/9 * 3/5 * 4/7 * 1365=x
    4*13=x
    x=52.
  5. 15 * 12 – 450 / 18 = ? – 140
    186
    295
    266
    284
    None
    Option B
    Solution:
    15 * 12 – 450 / 18 = x – 140
    180-25+140=x
    x=295.
  6. 219.9 * 70.1 *30.1 / (74 *34) = 21?
    6
    8
    5
    3
    None
    Option A
    Solution:
    21 9.9 * 70.1 *30.1 / (74 *34) =21x
    21 9.9 * 210.1 / 214 =21x
    x=9.9 +0.1 -4
    x=6.
  7. (15 * 0.40)4 / (1080 / 30)4 * (27 × 8)4 = (3 × 2)(?+5)
    6
    5
    3
    8
    None
    Option C
    Solution:
    (15 * 0.40) 4 / (1080 / 30) 4 * (27 × 8) 4= (3 × 2) (x+5)
    (6 4 /364 )* 612 =6(x+5)
    4+12-8=x+5
    8=x+5
    x=3.
  8. 8888 / 88 / 8 = ?
    10 1/2
    13
    12 5/8
    15
    None
    Option C
    Solution:
    8888 / 88 / 8 = x
    8888 / (88*8)= x
    x=101/8
    =12 5/8.
  9. 26% of 1200 + 19% of 2200 =? + 12% of 450
    592
    676
    625
    546
    None
    Option B
    Solution:
    26% of 1200 + 19% of 2200 = x + 12% of 450
    312+418=x+54
    x=676.
  10. 3 1/7 + 2 3/5 + 7 1/5 -5 3/7 – 18/35 =35/?
    7
    9
    12
    5
    10
    Option D
    Solution:
    3 1/7 + 2 3/5 + 7 1/5 -5 3/7 – 18/35 =35/x
    22/7 + 13/5 + 36/5 – 38/7 -18/35 =35/x
    (110+91+252-190-18)/35 =35/x
    245/35=35/x
    x=5.


 

Related posts

Leave a Comment