Quantitative Aptitude: Simplification Questions Set 6

Directions: What value should come in place of x in the following questions?

  1. 42% of 450 + 20% of 385 – 15% of 320 = x
    A) 299
    B) 261
    C) 276
    D) 223
    E) 218
    View Answer
      Option E
    Solution: 

    189 + 77 – 48 =  218
  2. 14 × 21 + 16 × 28 – 14 × 15 + 18 × 13 = x
    A) 766
    B) 822
    C) 752
    D) 887   
    E) 793
    View Answer
     Option A
    Solution:
    294 + 448 – 210 + 234 = 766
  3. 14% of 250 + 65% of 380 – 13% of 630 = x
    A) 232.1
    B) 195.1
    C) 247.1
    D) 200.1
    E) 170.1
    View Answer
     Option D
    Solution:

    35 + 247 –  81.9 = 200.1  
  4. 703 ÷ 19 × 13 + 24% of 250 – 18% of 450 = x
    A) 380
    B) 430
    C) 460
    D) 520
    E) 530
    View Answer
      Option C
    Solution: 

    37 × 13 + 60 –  81 = 460
  5. 1243 + 2369 + 598 ÷ 23 × 2 –  16= x
    A) 3756
    B) 3089
    C) 3529
    D) 3729
    E) 3408
    View Answer
     Option E
    3612 + 26 × 2 –  256 =  3408
  6. √1849 + √3136 ÷ 641/3 – √676 = x
    A) 31
    B) 18
    C) 19
    D) 29
    E) 37
    View Answer
     Option A
    Solution:

    43 + 56 ÷ 4 – 26 =  31 
  7. √1156 × 1044 ÷ 29 – 26% of 550 = x
    A) 1199
    B) 1021
    C) 1081
    D) 1265
    E) 1170
    View Answer
     Option C
    Solution:
    34 × 36 –  143 = 1081
  8. 35% of 540 + √1369 – 423 ÷3 = x
    A) 104
    B) 54
    C) 85
    D) 74
    E) 98
    View Answer
     Option C
    Solution:
    189 + 37 – 141 = 85
  9. 45% of 260 + 27441/3 ÷ 3431/3 – 12% of 150 = x
    A) 114
    B) 101
    C) 112
    D) 110
    E) 129
    View Answer
     Option B
    Solution:
    117 + 14 ÷ 7 –  18 = 101
  10. 16 × 47 + √2209 – 342 + 123 = x
    A) 1423
    B) 1371
    C) 1577
    D) 1448
    E) None of these
    View Answer
     Option B
    Solution:
    752 + 47 – 1156 + 1728 = 1371

Click here for practice sets on Simplification/Approximations

 

 

Related posts

7 Thoughts to “Quantitative Aptitude: Simplification Questions Set 6”

  1. ßläçklîstêd Ïŋŋoċeŋt Ñîçkÿ

    Q.NO.7=1081

  2. Hungry for success

    sare question ko kitne time me hona chiye tha

  3. AVI™ (Sinchen loveR)

    ty,,ty,,
    done

  4. swati

    thank you team AZ PROVIDE More sets like this…….

  5. karthik

    thanks mam..plz upload daily one set of simplifications..

  6. Ayushi

    tquu yes mam plz upload more simplifications que.

Leave a Comment