- In eleven hours A walks 12.5 km less than what B does in twelve hours and in five hours B walks 3.25 km less than what A does in seven hours. How many km does each walk per hour?
3.25km/hr , 4. 5km/hr3 km/hr , 4km/hr3.5km /hr, 4.25km/hr2.25km/hr , 3. 5km/hrNoneOption C

Solution:

Let speed of A be x km/hr and B be y km/hr.

Then 12y-11x=12.5

7x-5y=3.25

Solving both we get x=3.5km /hr , y=4.25km/hr. -
35km40km30km45kmNoneOption B

Solution:

Let the distance be d km.

u=7km/hr

v=3km/hr

d/(7-3) =6 + d/(7+3)

d/4-d/10=6

d=40km. - Car A runs at the speed of 45 km/hr and reaches its destination in 5hr. Car B runs at the speed of 55 km/hr and reaches its destination in 3hr. What is the respective ratio of distances covered by Car A and Car B?
17:129:415:1111:9NoneOption C

Solution:

Distance travelled by Car A = 45 * 5

Distance travelled by Car B = 55 * 3

Ratio 45*5 : 55*3

15:11.

- If a student walks from his house to school at 6 km/h, he is late by 30 min. However, if he walks at 8 km/h, he is late by 5 min only. The distance of his school from his house is
20km8km15km10kmNoneOption D

Solution:

Let the distance be x.

x/6 – x/8 =(30-5)/60

(8x-6x)/48 =25/60

2x=20

x=10km. - Two trains are running at 60 km/h and 30 km/h respectively in the same direction. Fast train completely passes a man sitting in the slower train in 9 seconds. What is the length of the fast train?
90m100m75m60mNoneOption C

Solution:

Speed =60-30=30km/hr

Length of faster train= 30*5/18*9

= 75m. - The average speed of a car is 1 (2/5) times the average speed of a bus. A tractor covers 625 km in 25 hours. How much distance will the car cover in 4 hours if the speed of the bus is twice speed of the tractor?
320km280km250km300kmNoneOption B

Solution:

Speed of a tractor=625/25 = 25 km / hr

The speed of a bus in an hour = 25 × 2 = 50 km

The speed of a car in an hour = 7/5 * 50 = 70 km

So, the distance covered by car in 4 h is

70 × 4 = 280 km. - Two persons living in different towns 60 km apart, they started at 2 pm to see each other at the rate of 4.5 and 5.5 km/hr respectively. When will they meet?
5pm8pm6pm7pmNoneOption B

Solution:

Speed=4.5+5.5=10km/hr

Meeting time=60/10=6hours.

So they meet at 8pm. - Two train A and B start from two different stations and proceed towards each other. If the speed of A is 30km/hr and B is 80km/hr. They meet after 12hrs. What is the distance between these two stations.
1320km1450km1300km1280kmNoneOption A

Solution:

Speed= 80+30=110km/hr

Distance =speed *time

=110*12=1320km. - A, B, C are running clock wise around a circular track and their time periods to run a circle are 3min, 5min and 6min respectively. Find the time interval after which they meet for the first time at the starting point.
15mins20mins25mins30minsNoneOption D

Solution:

LCM of 3, 5, 6 =30

Then after every 30mins they will meet at starting point.

- Two cyclist start from the same place in opposite direction. The first cyclist goes towards north at 18km/hr and second goes towards south at 20km/hr. What time will they take to be 47.5?
1 1/4hrs2hrs2 1/2hrs3hrsNoneOption A

Solution:

Speed=18+20=38km/hr.

Distance=47.5

Time=47.5/38

=1 1/4hrs.

547495 30703you make running a blog glance 906162

Heya exceptional blog! Does running a blog like this

require a massive amount work? I’ve very little understanding of

programming but I was hoping to start my own blog soon. Anyways, if you have any suggestions or tips for new blog owners please share.

I know this is off subject however I simply needed to ask.

Appreciate it!

Attractive section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert

that I acquire actually enjoyed account your blog posts.

Anyway I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

Hello terrific blog! Does running a blog like this take a

massive amount work? I’ve very little knowledge of coding but I

had been hoping to start my own blog in the near future. Anyhow, if you have any recommendations or tips

for new blog owners please share. I know this is off topic but I just had to ask.

Thanks!

If some one wishes expert view on the topic of running a blog after that

i suggest him/her to go to see this website, Keep up the nice

work.