Mixed English Questions Set 88

Directions: In each of the following questions each passage consists of six sentences. The first and the sixth sentences are given in the beginning. The middle four sentences in each have been removed and jumbled up. These are labeled P,Q,R and S. You are required to find out the proper order of the four sentences.

  1. S1. Ants seem to be able to do everything but think.
    S6. All the work it does is done for the community.
    P. An ant has very little individuality and is not beset by any anti- social urges or desires as men and women so often are.
    Q. when an individual ant is subjected to any kind of intelligence test, it generally comes out of it rather badly.
    R. Any food an ant finds is shared and it will unhesitatingly sacrifice its life if the nest is threatened.
    S. There are no equivalents of police in an ant’s nest because there would be nothing for them to do.
    The proper sequence should be
    A) Q P S R
    B) P Q R S
    C) Q R S P
    D) S P R Q
    View Answer
    Answer: C) Q R S P
  2. S1. Snakes have learnt, from centuries of experience, that there is no profit in trying to attack a human being.
    S6. And therefore, biting him would certainly not provide the snake with a meal.
    P. But the size of the human being is such that the poison entering his body may take several hours to affect.
    Q. In most cases, the poison is not enough to kill healthy adult at all.
    R. A small animal bitten by a snake has no chance to hit back before it dies.
    S. Long before the man is dead; he has killed the snake and started to look for a cure.
    The proper sequence should be
    A) Q S P R
    B) R P S Q
    C) S P Q R
    D) R Q S P
    View Answer
      Answer: B) R P S Q
  3. S1. At company meetings and conferences you often meet new people.
    S6. Hearing your name is like music to your ears.
    P. At least, this is how it should work. In reality it’s quite a challenge for many people to link all those new faces and their accompanying names together.
    Q. Unfortunately, it often turns out to be so difficult for us that we don’t even try, which is a huge pity because people like to listen to their own names more than anything else.
    R. When these people introduce themselves to you, you have to concentrate on their names and try to remember them.
    S. It gives people a feeling of validation.
    The proper sequence should be
    A) Q R P S
    B) P R Q S
    C) P S R Q
    D) R Q P S
    View Answer
      Answer: D) R Q P S
  4. S1. Positive thinking leads a man to success. One who thinks that he can achieve the things, will put his best to achieve, will not fetter by the problems in the path of success and one day he will win positively.
    S6. Where there is a will, there is a way. If you find any problem, a typical one, don’t lose heart, go ahead and devote yourself fully, analyze each aspect, and get the problem solved.
    P. Every small or big, easy or complex problem have its solution.
    Q. The only requirements are the confidence, hard work and determination and you get the answer.
    R.  There is a way out of every labyrinth, there is an answer to every enigma.
    S. Self confidence, determination, perseverance, and hard work are the key factors of success.
    The proper sequence should be
    A) S P R Q
    B) Q P R S
    C) P Q S R
    D) R S P Q
    View Answer
      Answer: A) S P R Q  
  5. S1. When I was a child, I always wanted to be a superhero.
    S6. I started my journey in California, with a UC Berkeley 30-year longitudinal study that examined the photos of students in an old yearbook, and tried to measure their success and well-being throughout their life.
    P. So I used to embark on these imaginary journeys to find intergalactic objects from planet Krypton, which was a lot of fun
    Q. I wanted to save the world and make everyone happy, but I knew that I’d need superpowers to make my dreams come true.
    R. When I grew up and realised that science fiction was not a good source for superpowers, I decided instead to embark on a journey of real science, to find a more useful truth.
    S. but didn’t yield much in the way of results.
    The proper sequence should be
    A) P S R Q
    B) Q P S R
    C)P R S Q
    D) R P S Q
    View Answer
    Answer: B) Q P S R

Direction (6-10): In each of the following questions, two sentences are given. Each sentence has blank in it. Five words A),(B), (C) , (D) and (E) are suggested. Out of these, only one fits at both the places in context of each sentence. Number of that word is the answer.

  1. I. The clown at the party was so ________ that all I heard for 3 hours was his annoying laugh.
    II. The basketball fans were ______ throughput the championship match.
    A) tranquil
    B) serene
    C) bluster
    D) obstreperous
    E) None of these.
    View Answer
    Answer: D) obstreperous – noisy and difficult to control.
    Tranquil – calm…. serene – calm or composed …..bluster – talk in a loud, aggressive way
  2. I. People think that online flash games ________ their minds and rejuvenate their souls.
    II. Read this article to find out how to _____________ your creative inspiration today.
    A) Reinvigorate
    B) Regenerate
    C) Indolence
    D) Intensify
    E) None of these
    View Answer
    Answer: A) Reinvigorate – give new energy or strength to
    Indolence – laziness  
  3. I. Even the police were horrified at the­­­­­­­­_______ nature of the killings.
    II. It adds a __________ touch to the bones from the hospital.
    A) Pleasing
    B) Cheerful
    C) Macabre
    D) Resplendent
    E) Beauteous
    View Answer
    Answer: C) Macabre – horrible or dreadful
    Resplendent – glorious …beauteous – beautiful
  4. I. They chose a fashionably _____ look for the kitchen.
    II. The driver and guard wore ____smocks in keeping.
    A) Fashionable
    B) Contemporary
    C) Plain
    D) Rustic
    E) None of these.
    View Answer
    Answer: D) Rustic – rural or ordinary
  5. I. Jobs requiring mere brawn are ________, replaced by lower-paid jobs requiring skill, education and a high degree of interpersonal polish.
    II. There was no doubt that he could write well about high society, but the market for that sort of thing was _________.
    A) Accelerating
    B) Dwindling
    C) Burgeoning
    D) Soaring
    E) None of these.
    View Answer
    Answer: B) dwindling – diminishing or decreasing
    Burgeoning – increasing…..soaring – rising .

 

 

Click here for More English Section Questions

 

Related posts