Quantitative Aptitude: Simplification Questions Set 110

Directions: What will come in place of question mark(?) in the following questions ?

  1. 440÷20*510÷17+25 ?
    785
    685
    585
    675
    none of this
    Option B
    solution: 22*30+25 =685

     

  2. 71.40% of 63-√1296+20=?
    29
    39
    30
    31
    25
    Option A
    solution: 5/7*63-36+20
    =65-36 =29

     

  3. 2/5*15/8*16/21*8/28*56 = ?
    32
    80
    128
    64
    none of this
    Option
    solution: 2/5*15/8*16/21*8/28*56
    =8*8 =64

     

  4. 35% of 700+52% of 8200-30= ?
    4479
    5569
    7645
    1203
    none of this
    Option A
    solution: 245+4264-30
    =4479

     

  5. 3220+3239-3500+2211-2250 = ?
    2920
    3487
    5687
    9056
    none of this
    Option A
    solution: 8670-5750 =2920

     

  6. Directions: What should come in place of questions marks (?) in the following questions ? (You are not required to calculate the exact value)

  7. (6391.97÷8)+534.05-986.01 =?
    245
    347
    545
    323
    447
    Option B
    solution: 799+534-986= 347

     

  8. (1042.02+?)÷2.99=2019.99÷4.0
    437
    546
    780
    987
    none of this
    Option
    solution: 1515-1042 =473

     

  9. 22.02% of 1200 +? -20 =345
    `101
    102
    100
    110
    none of this
    Option
    solution: 264-20+?= 345
    ? =101

     

  10. 299.01 + 520.92 – 395.06 + 342.09-212=?
    555
    442
    347
    112
    none of this
    Option
    solution: 1162-607 =555

     

  11. 1/5*24.99+1/8*511.99+?=80
    10
    13
    11
    9
    none of these
    Option
    solution: 5+64+?=80
    ?=11

     

 

Click here for topic wise Quantitative Aptitude Questions

 

Related posts