Quantitative Aptitude: Simplification Questions Set 60

Directions: What approximate value will come in place of question mark (?) in the following questions?

  1. (4443.95 / 40.01) + (644.86 / 24.99) + (399 / 39.85) = ?
    147
    152
    135
    153
    None
    Option A
    Solution:
    (4444/ 40) + (645/ 25) + (400 / 40) = x
    111.1+ 25.8+ 10=x
    x=146.9=147.
  2. [(15.9 / 80.01) / (1025.01 -514.75) / 169.65] = ? /29.68
    6
    4
    5
    2
    None
    Option D
    Solution:
    [(16/80)/(1025-515)/170 ]= x/30
    16/80 * 170/510 =x/30
    1/15=x/30
    x=2.
  3. (16.01*31.75)/ (8.99*27.01*80.95) =?
    (2/3)12
    (2/3)9
    (2/3)6
    (2/3)10
    None
    Option B
    Solution:
    (16*32) / (9*27*81) =x
    (24 * 2 5) / (32 * 33 *34) =x
    (29) /(39)=x
    x= (2/3)9.
  4. 89.99 +280.01 /3.9 -144.65 = √?
    441
    289
    225
    169
    None
    Option C
    Solution:
    90+280/4 -145=√x
    90+70-145=√x
    √x=15
    x=225.
  5. 80.10% of 179.99 + 44.65% of 30.01 =?
    142
    139
    158
    136
    None
    Option C
    Solution:
    80% of 180 + 45% of 30=x
    144+13.5=x
    x=157.5=158.
  6. 44.55 + 62.85 – 32.01 + 59.88 – 21.5 = ?
    98
    114
    106
    117
    None
    Option B
    Solution:
    45+63-32+60-22=x
    168-54=x
    x=114.
  7. (2914.01/31.1) /(1.99/3.01) * 510.01/169.99=?
    423
    441
    386
    364
    None
    Option A
    Solution:
    (2914/31)* (3/2)*(510/170)=x
    47*3*3=x
    x=423.
  8. √1087.86 + 4.022 =? + √1024.03
    28
    36
    44
    17
    None
    Option D
    Solution:
    √1088 + 4 2 =x + √1024
    33+16-32=x
    x=17.
  9. 35.22% of 739.82 + ? = (125% of 13.02)2
    -3
    +3
    -6
    +6
    None
    Option A
    Solution:
    35 % of 740 +x= (125% of 13)2
    259 +x=16< sup>2
    x=256-259
    =-3.
  10. 90.05 + 281/4 – 151.06 = ³√?
    216
    512
    729
    64
    Option C
    Solution:
    90 + 70-151=³√x
    160-151=³√x
    ³√x=9
    x=729.



 

Related posts

Leave a Comment