**Directions(1-5):** Read the table carefully and answer the following questions.

- Only 25% of questions (both SSC and banking) uploaded by Rohit in 2013 were related to Preliminary Examinations. If 500 SSC questions uploaded by Rohit in 2013 were related to preliminary examinations, how many banking questions uploaded by Rohit in the same year were related to preliminary examinations?
400490450410470Option B

Questions uploaded by Rohit for preliminary exam

= (3960*25)/100 = 990

If 500 questions uploaded by him for SSC then rest for Banking = 990 â€“ 500 = 490 - If an aspirant wants to purchase 50% of banking questions uploaded by Hina in 2013. If the average cost per banking question purchased by Hina in 2013 was Rs. 30. What was the amount spent by Hina in purchasing banking questions in 2013?
4500035820541204407025000Option D

Banking Questions uploaded by Hina in 2013

= (7345 * 2)/5 = 2938 Aspirant wants to purchase 50% of it = (2938*50)/100 = 1469 Total Cost = 1469*30

= 44070 - What is the average number of banking questions uploaded by all the five writers in 2012 ?
27583250200021502890Option A

Required average = (3300+2170+2600+2795+2925)/5

= 13790/5 =2758 - What is the respective ratio between total number of questions ( both Banking & SSC ) uploaded by Rohit and Mehul in the year 2013 to the total number of questions ( both Banking & SSC ) uploaded by Shilpa and Naman in the year 2012?
656:765652:321541:520752:633457:652Option A

Required ratio = (3960+5880) : (6300+5175)

= 656 : 765 - The number of questions ( both Banking & SSC ) uploaded by Hina in the year 2012 is what percent of number of questions ( both Banking & SSC ) uploaded by Mehul in the year 2013?
62.35%59.30%65.42%65.13%75.17%Option E

Percentage of questions uploaded by Hina in 2012 to the questions uploaded by Mehul in 2013

= (4420*100)/ 5880 = 75.17% - The number of male graduates in Uttar Pradesh is 1800. If the number of female graduates increase by 50% in the next year, approximately what percent of female workers in that particular state is graduate ?
90%88%93%70%68%Option C

Total number of graduates in Uttar Pradesh

= (3360*80)/100 = 2688

Number of female graduates = 2688 â€“ 1800 = 888

Females increases by 50% = (888*150)/100 = 1332

Total number of female in Uttar Pradesh = (6*3360)/14 = 1440

Required % = (1332*100)/1440 = 92.5% = 93% (approx.) - What is the ratio between the total number of male workers in states Haryana and Karnataka to the total number of graduate workers in the same states ?
1222:24571375:13392147:19983211:2589None of theseOption B

Required ratio

= [(11/16)*2880 + (3/5)*3575]/[(65/100)*2880 + (60/100)*3575] = (1980+2145)/(1872+2145) = 4125/4017

= 1375:1339 - What is the average number of graduate workers from all the states ?
1600.1519951850.51955.61950.75Option D

Total number of graduate workers from all the states

= 3720*(55/100) + 2880*(65/100) + 3360*(80/100) + 2054*(50/100) + 3575*(60/100)

= (2046+1872+2688+1027+2145)/5 = 9778/5 = 1955.6 - Which state has the lowest number of average workers per office ?
PunjabUttar PradeshKarnatakaChattisgarhHaryanaOption A

Punjab = 3720//24 = 155

Haryana = 2880/18 = 160

Uttar Pradesh = 3360/21 = 160

Chattisgarh = 2054/13 = 158

Karnataka = 3575/22 =162

Hence ,Punjab has the lowest number of average workers . - In which state percentage of female workers to number of workers (both male and female) is ranked third highest ?
HaryanaChattisgarhUttar PradeshKarnatakaPunjabOption C

Punjab = 7/15*100 = 46.67%

Haryana = 5/16*100 = 31.25%

Uttar Pradesh = /14*100 = 42.86%

Chattisgarh = 6/13*100 = 46.15%

Karnataka = 2/5*100 = 40%

Hence, Uttar Pradesh is the answer.

**Directions(6-10):** Read the table carefully and answer the following questions.

559897 381584I like this blog so significantly, saved to my bookmarks . 264992

650209 745835I genuinely prize your work , Excellent post. 994487