**Directions(1-5):** Find the approximate value of the following questions.

- 56% of 225 + 20% of 150 = ? – 109
222252200265290Option D

56% of 225 + 20% of 150 = ? – 109

=>? = 126 + 30 + 109 = 265 - 0.5% of 674 of 0.8% of 225 = ?
84652Option C

0.5% of 674 of 0.8% of 225 = ?

=>? = 0.5/ 100 × 674 × 0.8/ 100 × 225

= 6.066 == 6 - 36% of 170 + ? % of 592 = 150
1015202530Option B

36%of 170+? %of 592 = 150

=>61.2+?× 5.92 = 150

=> ? = 88.8/5.92 = 15 - (42)^2 ÷ 6.3 x 26 =?
74477280711777007220Option B

(42)^2 ÷ 6.3 x 26 =?

=>? = 280 × 26 = 7280 - (1125—274—323)÷(875—654— 155) =?
128181610Option B

(1125—274—323)÷(875—654— 155) =?

=>528 ÷ 66 = 8 - The simple interest on a certain sum at 15% per annum for 5 year is Rs1500 more to the simple interest on the same at 12% per annum for the same period. Find the sum.
Rs. 10000Rs. 30000Rs. 60000Rs. 40000Rs. 20000Option A

75% of P – 60% of P = 1500

P = Rs. 10000 - The total of the ages of a class of 60 girls is 900 years. The average age of 20 girls is 12 years and that of the other 20 girls is 16 years. What is the average age of the remaining girls?
13 years17 years19 years15 years11 yearsOption B

20* 12 + 20* 16 + 20x = 900

=>20x = 900 − 240 − 320 =>20x = 340

=>x = 17 years - In a mixture of 40 litre, the ratio of milk and water is 4 : 1. If some quantity of mixture taken out and then 4 litre of milk and 4 litre of water is added to the mixture then the ratio of milk and water become 8 : 3. Find the quantity of mixture which was taken out initially ?
12 L18 L15 L19 L10 LOption C

Milk = 4/5*40 = 32 L

Water = 1/5*40 = 8 L

[32 – 4/5*x+4]/[8 – 1/5*x+4] = 8/3

=>x = 15 L - A boat takes 6 min more to cover 21 km downstream when the river flowing at the speed of x km/hr then the time taken to cover the same distance downstream when the river flowing at the rate of (x+1)km/hr. find the value of if the speed of boat in still water is 12 km/hr ?
6 km/hr.4 km/hr.3 km/hr.5 km/hr.2 km/hr.Option E

21/(x+12)-21/(x+13) = 6/60

=>x^2 + 25 -54 = 0

=>x = 2 km/hr. - There are 36 tickets numbered from 1 to 36. If two tickets are drawn at random without replacement one by one than find the probability that both tickets have a number which is multiple of 5 ?
1/201/251/401/361/30Option E

Required probability = 7/36*6/35 = 1/30

236725 62017Dead written articles , Genuinely enjoyed reading . 714066

956692 729830Just wanna remark that you have a quite good web internet site , I like the layout it actually stands out. 354673

Incredible! This blog looks exactly like my old one!

It’s on a entirely different subject but it has pretty much the same layout and design. Excellent choice of colors!

Your way of telling the whole thing in this paragraph is truly fastidious,

every one can without difficulty understand it, Thanks a lot.

Good day very nice blog!! Man .. Beautiful .. Wonderful ..

I will bookmark your site and take the feeds also?

I am satisfied to search out a lot of useful info

right here within the put up, we want work out extra strategies

on this regard, thank you for sharing. . .

. . .