0 of 10 questions completed
Questions:
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
Information
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Congratulations!!!" Mixed Quantitative Aptitude Questions Set 246 "
0 of 10 questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
Your Final Score is : 0
You have attempted : 0
Number of Correct Questions : 0 and scored 0
Number of Incorrect Questions : 0 and Negative marks 0
Average score 

Your score 


Not categorized
You have attempted: 0
Number of Correct Questions: 0 and scored 0
Number of Incorrect Questions: 0 and Negative marks 0

You can view your selected answers until you close this window on your browser. Moreover, you can take the quiz as many times as you want.
Click on View Questions to know the correct answers.
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
 Answered
 Review

Question 1 of 10
1. Question
1 pointsThe ratio of milk to water is 7 : 5. If 15 liters of water is added, the ratio becomes 4 : 5, then find the new amount of water in the mixture.
Correct
Let amount of milk and water in the mixture 7x and 5x.
7x/5x+ 15 = 4/5
35x = 20x + 60, x = 4
New amount of water in the mixture = 5 * 4 + 15 = 35 litersIncorrect
Let amount of milk and water in the mixture 7x and 5x.
7x/5x+ 15 = 4/5
35x = 20x + 60, x = 4
New amount of water in the mixture = 5 * 4 + 15 = 35 litersUnattempted
Let amount of milk and water in the mixture 7x and 5x.
7x/5x+ 15 = 4/5
35x = 20x + 60, x = 4
New amount of water in the mixture = 5 * 4 + 15 = 35 liters 
Question 2 of 10
2. Question
1 pointsA shopkeeper has some blue and black pens. The ratio of blue and black pens is 8 : 5. After he sold 5 blue pens, the ratio becomes 7 : 6. How many pens does he have now ?
Correct
Let he has blue and black pens 4x and 3x respectively.
4x – 5/3x = 7/6
X = 10
He has pens now =( 4x + 3x) – 5 = 65 pensIncorrect
Let he has blue and black pens 4x and 3x respectively.
4x – 5/3x = 7/6
X = 10
He has pens now =( 4x + 3x) – 5 = 65 pensUnattempted
Let he has blue and black pens 4x and 3x respectively.
4x – 5/3x = 7/6
X = 10
He has pens now =( 4x + 3x) – 5 = 65 pens 
Question 3 of 10
3. Question
1 pointsSpeed of boat in still water is six times of speed of stream. If boat covers 105 km in upstream in 7 hours, then find the speed of boat in still water.
Correct
Let speed of stream = x
Speed of boat = 6x
Upstream speed = 6x – x = 5x
Downstream speed = 6x + x = 7x
Upstream speed = 105/7 = 15km/hr
Speed of boat in still water = 15/5x * 6x = 18 km/hrIncorrect
Let speed of stream = x
Speed of boat = 6x
Upstream speed = 6x – x = 5x
Downstream speed = 6x + x = 7x
Upstream speed = 105/7 = 15km/hr
Speed of boat in still water = 15/5x * 6x = 18 km/hrUnattempted
Let speed of stream = x
Speed of boat = 6x
Upstream speed = 6x – x = 5x
Downstream speed = 6x + x = 7x
Upstream speed = 105/7 = 15km/hr
Speed of boat in still water = 15/5x * 6x = 18 km/hr 
Question 4 of 10
4. Question
1 pointsTwo inlet pipes A and B can fill a tank in 36 hours and 60 hours respectively. Find the time taken by both the pipes together to fill the 2/3rd of the tank.
Correct
LCM of 36 and 60 = 180
Efficiency of pipe A = 180/36 = 5
Efficiency of pipe B = 180/60 = 3
Time = 180 * 2/3 * 1/8 = 15 hoursIncorrect
LCM of 36 and 60 = 180
Efficiency of pipe A = 180/36 = 5
Efficiency of pipe B = 180/60 = 3
Time = 180 * 2/3 * 1/8 = 15 hoursUnattempted
LCM of 36 and 60 = 180
Efficiency of pipe A = 180/36 = 5
Efficiency of pipe B = 180/60 = 3
Time = 180 * 2/3 * 1/8 = 15 hours 
Question 5 of 10
5. Question
1 pointsAverage of eight numbers is 55. Average of first four numbers is 60 and average of last two numbers is 45. If ratio of remaining two numbers is 6 : 5, then find the 5th number.
Correct
Total of eight numbers = 55 * 8 = 440
Total of first four numbers = 60 * 4 = 240
Total of last two numbers = 45 * 2 = 90
Total of remaining two numbers = 440 – (240 + 90)= 110
5th number = 110 * 6/11 = 60Incorrect
Total of eight numbers = 55 * 8 = 440
Total of first four numbers = 60 * 4 = 240
Total of last two numbers = 45 * 2 = 90
Total of remaining two numbers = 440 – (240 + 90)= 110
5th number = 110 * 6/11 = 60Unattempted
Total of eight numbers = 55 * 8 = 440
Total of first four numbers = 60 * 4 = 240
Total of last two numbers = 45 * 2 = 90
Total of remaining two numbers = 440 – (240 + 90)= 110
5th number = 110 * 6/11 = 60 
Question 6 of 10
6. Question
1 points8, 25, ?, 67, 96, 127
Correct
The series is + 17, + 19, + 23, + 29, + 31
Incorrect
The series is + 17, + 19, + 23, + 29, + 31
Unattempted
The series is + 17, + 19, + 23, + 29, + 31

Question 7 of 10
7. Question
1 points2000, 2064, 2164, 2308, ?, 2760
Correct
The series is + 8^2, + 10^2, + 12^2, + 14^2, + 16^2
Incorrect
The series is + 8^2, + 10^2, + 12^2, + 14^2, + 16^2
Unattempted
The series is + 8^2, + 10^2, + 12^2, + 14^2, + 16^2

Question 8 of 10
8. Question
1 points3, 10, 31, 94, 283, ?
Correct
The series is * 3 + 1, * 3 + 1, *3 + 1…
Incorrect
The series is * 3 + 1, * 3 + 1, *3 + 1…
Unattempted
The series is * 3 + 1, * 3 + 1, *3 + 1…

Question 9 of 10
9. Question
1 points24, 60, 120, 210, 336, ?
Correct
The series is, 3^3 – 3, 4^3 – 4, 5^3 – 5…
Incorrect
The series is, 3^3 – 3, 4^3 – 4, 5^3 – 5…
Unattempted
The series is, 3^3 – 3, 4^3 – 4, 5^3 – 5…

Question 10 of 10
10. Question
1 points1.5, 3, 12, 72, ?, 5760
Correct
The series is* 2, * 4, * 6…
Incorrect
The series is* 2, * 4, * 6…
Unattempted
The series is* 2, * 4, * 6…
Previous Post:→ The Hindu Editorial Vocabulary – Set 190
Previous Quant Post:→ Mixed Quantitative Aptitude Questions Set 245
I’m no sure where you’re getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more.
Thanks for fantastic info I was looking for this info for my mission.
Thanks for wonderful information I was looking for this information for my mission.