Quantitative Aptitude: Data Interpretation Questions Set 123

Directions(1-5): Answer the following questions based on given information.
The line graph given below shows the number of goods produced and sold in different months of a year by a company.

  1. If the average sale of goods of the consecutive 4 months from May is 825, find the sale of goods in July.
    300
    280
    360
    315
    372
    Option C
    Sale of goods in July = 825*4 – (840+1500+600)
    = 360

     

  2. Find the ratio of the number of unsold goods in June to that of the same in August.
    4:3
    8:7
    5:2
    3:1
    5:4
    Option E
    Required ratio = (1700-1500): (800-600) = 5:4

     

  3. If the production of goods in September is 12% more than the production of goods in the previous month, while the unsold goods in September is 58, find the sale of goods in September.
    890
    839
    800
    838
    878
    Option D
    Production of goods in September = 1.12*800 = 896
    Sale of goods in September = 896 – 58 = 838

     

  4. If the ratio of the number of goods produced to the number of goods sold in July is 11:7 and the number of unsold goods in July is same as the number of unsold goods in May, find the number of goods produced in July.
    1840
    1188
    1649
    1637
    1815
    Option E
    11x – 7x = 1500-840
    =>x = 165
    Number of goods produced in July = 11x = 1815

     

  5. If the number of goods produced in April is 10% less than that of previous month while the sale of goods in April is 30% more than that of previous month, find the number of unsold goods in April.
    59
    50
    65
    68
    60
    Option D
    Number of goods produced in April = 0.9*1000 = 900
    Sale of goods in April = 640*1.3 = 832
    Number of unsold goods in April = 900 – 832 = 68

     

  6. Directions(6-10): Answer the following questions based on the following questions.
    The table given below represents the survey statistics of the number of employees who like either tea or coffee or both from four different companies (A,B,C and D).
    Total number of employees in a company = Number of persons who don’t like any of them (tea or coffee) + Number of persons who like at least one of them.

  7. Find the number of employees in company A.
    222
    200
    214
    234
    250
    Option D
    Number of employees in company A = 106+98-42+72 = 234

     

  8. Find the ratio of the number of employees of company C who like only tea to the number of employees of company D who like only tea.
    7:10
    9:11
    5:12
    7:11
    6:13
    Option D
    Ratio = (78-36): (114-48) = 7:11

     

  9. Find the difference between the number of employees of company A who like only coffee and the number of employees of company B who like only coffee.
    20
    32
    10
    16
    22
    Option E
    Difference = (136 -58) – (98 – 42) = 22

     

  10. Find the average number of employees who like both tea and coffee from each of the given company.

    40
    35
    50
    46
    58
    Option D
    Average= (42+58+36+48)/4 = 46

     

  11. The number of employees in company D who don’t like either of then (tea or coffeee) is what percentage of the number of employees in company A who don’t like either of them (tea or coffee) .

    33%
    25%
    30%
    20%
    28%
    Option B
    Required% = 18/72*100 = 25%

     


Related posts

Leave a Comment