Quantitative Aptitude: Simplification Questions Set 29

Simplification Questions for SBI PO, IBPS PO/Clerk, IBPS RRB, NIACL, NICL, RBI Grade B, OICL, UIICL, BoB and other competitive exams.

Directions: What approximate value should come in place of the x in the following questions? 

  1. 36.06% of 449.95 + √3140 – 17.96 × 12.92
    A) -34
    B) -12
    C) -36
    D) -16
    E) -23
    View Answer
      Option D
    Solution:

    162 + 56 – 234 =-16              
  2. √2900 + 126.07% of 350.09 – 23.06 × 15.93 = x
    A) 153
    B) 187
    C) 126
    D) 118
    E) 134
    View Answer
      Option C
    Solution:

    53 + 441 – 368 = 126              
  3. √(52.04% of 650.002 + 88.902 × 16.08) – 495 ÷ 13
    A) 17
    B) 11
    C) 10
    D) 8
    E) 4
    View Answer
      Option E
    Solution:

     √(338+1424) – 38 = 42 – 38 = 4             
  4. 830 ÷ 16 – 34.09% of 450.03 + 44.99% of 280 = x
    A) 25
    B) 29
    C) 37
    D) 33
    E) 40
    View Answer
      Option A
    Solution:

    52 – 152 + 126 = 25              
  5. 825 ÷ 14 – 635 ÷ 12.02 + 20.09% of 370 = x
    A) 48
    B) 80
    C) 89
    D) 76
    E) 70
    View Answer
      Option B
    Solution:

    59 – 53 + 74 = 80              
  6. √6090 + 47.98% of 550.09 – 52.05% of 349.90 = x
    A) 160
    B) 170
    C) 180
    D) 130
    E) 150
    View Answer
      Option A
    Solution:

    78 + 264 – 182 =1 60              
  7. 46.02% of 150.099 – 7130 ÷ 12.009 ÷ 8.98 = x
    A) 5
    B) 0.5
    C) 3
    D) 8
    E) 11
    View Answer
      Option C
    Solution:

    69 – 66 = 3              
  8. 765 ÷ 13.02 × 15.09 – (12+14.009)% of 649.93 – 239.09 = x
    A) 477
    B) 428
    C) 376
    D) 419
    E) 391
    View Answer
      Option A
    Solution:

    885 – 169 – 239 = 477              
  9. 85.09% of 259.99 – 11.88 × 17.09 +85.918 = x
    A) 96
    B) 189
    C) 86
    D) 103
    E) 116
    View Answer
      Option D
    Solution:

     221 – 204 + 86 = 103             
  10. 18.09 × 14.87 – 14 × 13 – √2400 = x
    A) 28
    B) 41
    C) 36
    D) 45
    E) 39
    View Answer
      Option E
    Solution:

    270 – 182 – 49 = 39              

Click here for practice sets on Simplification/Approximations

 

Related posts

2 Thoughts to “Quantitative Aptitude: Simplification Questions Set 29”

Leave a Comment