Quantitative Aptitude: Simplification Questions Set 45

Directions: What approximate value should come in place of the ? in the following questions? 

  1. 3259.8/15.10 + 394.65 – 177.95 = ?
    460
    434
    510
    467
    None
    Option B
    Solution:
    3260/15+395-178=x
    217+395-178=434.
  2. 1854.212 + 3264.001 – ? + 1278.992 = 4932.15
    1465
    1233
    1655
    1387
    None
    Option A
    Solution:
    1854+3264+1279-4933=x
    X=1465.
  3. 12.2032 + 16.9982 – 11.3212 – 6.0112 = ?
    196
    244
    232
    276
    None
    Option D
    Solution:
    122+172-112-62=x
    144+289-121-36=x
    X=276.
  4. 126.012% of 465.55 + 159.96% of 1432.145 = ?
    2187
    2647
    2875
    2335
    None
    Option C
    Solution:
    126% of 465 + 160% of 1432=x
    585 + 2290=2875.
  5. 8.972 * 15.052/√624.89= 9?
    4
    3
    -2
    6
    None
    Option B
    Solution:
    92*152/25=9x
    (92*15*15)/25=9x
    92*9=93
    x=3.
  6. ?2 + 634.76/6.3 * 76.4 = 9943.862
    48
    42
    58
    54
    None
    Option A
    Solution:
    x2 + 635/6.3*76.4=9944
    x2=9944-7640
    x2=2304
    x=48.
  7. [6761/2 + (0.0025)1/2]/6 of 157.22 = ?
    634
    655
    675
    642
    None
    Option C
    Solution:
    [6761/2+ (0.0025)1/2]/6 of 157.22=x
    (26+0.05)/6 * 157=x
    4.34*157=x
    X=675.
  8. 1/2 * 1/19.21 *362.02 * ? = 6.20 * 4.01
    24/19
    48/19
    52/19
    39/19
    None
    Option B
    Solution:
    1/2* 1/19*362*x=24
    1/2* 19x=24
    X=48/19.
  9. (30.06% of 560.14 + 53.02% of 1100)/8 =?
    94
    87
    96
    84
    None
    Option A
    Solution:
    (30% of 560 + 53% of 1100)/8=x
    (168+583)/8=x
    X=94.
  10. (17585)1/3 * 208.35/8 = ?2
    32
    28
    26
    36
    None
    Option C
    Solution:
    (17585)1/3 * 208.35/8=x2
    26*208/8= x2
    26*26= x2
    X=26.



 

Related posts

One Thought to “Quantitative Aptitude: Simplification Questions Set 45”

Leave a Comment