Quantitative Aptitude: Simplification Questions Set 53

Directions: What value will come in place of question mark (?) in the following questions?

  1. (6/4*32/8*6/16) + (6/16*24/8*36/4) = ?
    93/8
    99/8
    45/4
    49/4
    None
    Option B
    Solution:
    (6/4*32/8*6/16) + (6/16*24/8*36/4)=x
    9/4+81/8=x
    (18+81)/8=x
    x=99/8.
  2. (√23+26*0.5) / √81/? = 2
    3
    12
    7
    6
    None
    Option A
    Solution:
    (√23+26*0.5) / (√81/x) =2
    √(23+13) *x /√81=2
    6x/9=2
    x=3
  3. 145.43 + 167.55 – 222.05+441.35 = ?
    520.05
    482.54
    496.22
    532.28
    None
    Option D
    Solution:
    145.43 + 167.55 – 222.05+441.35=x
    x=532.28.
  4. (8*6*4*2)/(3*5) = ?
    36
    28.5
    32.4
    25.6
    None
    Option D
    Solution:
    (8*6*4*2)/(3*5)=x
    128/5=x
    x=25.6.
  5. 4/7 of 3/8 of 14/18 of ? = 243
    1458
    1345
    1476
    1259
    None
    Option A
    Solution:
    4/7 of 3/8 of 14/18 of x=243
    x/6=243
    x=243*6
    =1458.
  6. 435/29 *10+125 = ?+75
    170
    193
    200
    185
    None
    Option C
    Solution:
    435/29 *10+125 =x+75
    150+125-75=x
    x=200.
  7. (4 2/3 + 3 4/9+ 6 5/9) /? = 12
    11/9
    8/3
    14/9
    5/3
    None
    Option A
    Solution:
    (4 2/3 + 3 4/9+ 6 5/9) /x= 12
    14/3+31/9+59/9=12x
    132/9=12x
    x=11/9.
  8. 1/9 of 378 of 1/7 = ?/21
    155
    126
    143
    186
    None
    Option B
    Solution:
    1/9 of 378 of 1/7=x/21
    6=x/21
    x=21*6
    =126.
  9. 2/7 of 5033 +80% of 600 = ?+495
    1320
    1288
    1415
    1423
    None
    Option D
    Solution:
    2/7 of 5033 +80% of 600 = x+495
    1438+480=x+495
    1918=x+495
    x=1423.
  10. 60% of (532-162) = ? + 37
    185
    166
    174
    192
    None
    Option A
    Solution:
    60% of (532-162) = x+37
    60% of 370=x+37
    222-37=x
    x=185.



 

Related posts

Leave a Comment