English: Error Spotting Questions – Set 114

The given questions on Error Spotting are based on IBPS CLERK Prelims 2017 Exam.

In each of the following questions there are sentences. There is error in two parts. Mark the option which contains error parts as your answer. If no part contains error mark option E as your answer.

  1. (A)Banks and their investors are rejoicing for the potential reduction in stressed loans as corporate bad loan /(B)cases are set to get resolved under the time-bound Insolvency and Bankruptcy Code (IBC)./(C) Lenders have also pointed at an improvement in the real sector, which has/(D) resulted in fresh slippages of banks reducing in the September quarter.

    Only A and D
    Only C and D
    Only A and C
    Only B and C
    No Error
    Ans.- C
    A: for = over C: at = to Over can be used as preposition ”as ‘control of or instructing someone or something”, whereas ‘for’ is Used to indicate the use of something:
  2. (A)The government’s plan to bring a code to curb unethical promotional practices/(B) had hit a roadblock in the August after the law ministry sent back an earlier draft to the department of pharmaceuticals (DoP),/(C) saying that the “power of imposing financial penalties with regard to the offence/(D) was not aligned with the legal framework of the Essential Commodities (EC) Act.”

    Only A and B
    Only B and C
    Only C and D
    Only A and D
    No Error
    Ans.- A
    A: bring = bring in means to use the skills of a particular group. B: omit ”the” before August. We donot use article before proper noun.
  3. (A)What followed was that political parties made women’s safety a part of their election manifesto, funds/(B) were allocated for street lighting and /(C)for setting up a unified system at the national and state levels which would track through emergency buttons /(D) and video recording in public transport vehicles in 32 cities, among other measures.

    Only A and B
    Only C and D
    Only B and D
    Only A and D
    No Error
    Ans.- E
    No Error
  4. (A)The current effective Indian corporate tax rate of 35% and the dividend/(B) distribution tax of 20% on top will result in a significant increase in the after-tax cost/(C) of doing business for Indian subsidiaries of the US corporations. This is because US corporations will end up with much /(D) larger Indian tax costs which will not be possible to set outD against the proposed lower tax rate of 21%.

    Only A and B
    Only C and D
    Only B and D
    Only C and D
    No Error
    Ans.- D
    C: omit “the” before US corporations. We do not use article ”the” when we donot know anything about the subject of reference. D: set out = set off means begin a journey
  5. (A)The recovery coincided with a pause in bearish news that had snowballed since Monday and /(B) shaved 24% off bitcoin’s value, its biggest four-day selloff since 2015. Comments by central bankers, a /(C) decision by litecoin’s founder to sell all his holding, and a wish /(D) to reduce stakes before the holiday season fuelled the plunge, strategists said.

    Only A and B
    Only B and C
    Only C and D
    Only A and C
    No Error
    Ans.- E
    Sentence is gramatically Correct.
  6. (A)In September, UIDAI had sent a notice to Airtel after receiving complaints that it was/(B) opening payments bank accounts without the explicit /(C) consents of users. It was also alleged that government subsidies were being credited in these /(D) account without the knowledge of users.

    Only A and C
    Only B and C
    Only C and D
    Only A and D
    No Error
    Ans.-
    C: consents = consent D: account = accounts
  7. (A)The women’s team defeated strong rivals as such Australia and New Zealand in the /(B) World Cup to enter the final of the tournament earlier this year. Although /(C) they lost to England in a nail-biting final at Lords, they managed /(D) to win the hearts of countless Indian fans who are used to cheering just the men in blue.

    Only A and C
    Only B and C
    Only A and D
    Only C and D
    No Error
    Ans.- C
    A: as such (means because/ similar to sth) = such as(meas for example) D: are = were. Action is completed in the past.
  8. (A)The electoral showdown in Gujarat and Himachal Pradesh are a mirror /(B) to six similar direct contests between the BJP and the Congress due in 2018. Since 2014, /(C) the BJP has mostly had the upper hand in the various electoral contests, /(D) resulting in diminished political territory for the Congress.

    Only A and B
    Only B and C
    Only C and D
    Only D and A
    No Error
    Ans.- E
    Sentence is gramatically Correct.
  9. (A) A bank is placed under PCA framework on the basis of its audited annual financial results and the supervisory assessment /(B) made by RBI. However, the regulatory may /(C) impose PCA on any bank in the course of a year or migrate a bank from /(D) one threshold to another if the circumstances so warrant.

    Only A and B
    Only B and C
    Only C and D
    Only A and D
    No Error
    Ans.- B
    B: regulatory(serving or intended to regulate something) = regulator (a person or thing that regulates something, in particular) C: in(Used to express while doing something) =during(during is a preposition which is used before a noun (during + noun) to say when something happens. It does not tell us how long it happened.)
  10. (A) When contacted, BSNL Chairman and Managing Director Anupam Shrivastava told PTI that /(B) the board has approved the DPR and the same will be submitted to the government shortly. Explaining /(C) the proposal, he said the corporation is seeking spectrum in the 2100 MHz band for all circles, except Rajasthan, /(D) where the company is looking at spectrum in the 800 MHz band.

    Only B and D
    Only A nad B
    Only A and D
    Only C and D
    No Error
    Ans.- D
    C: he said ”that”- sentence is in passive voice. D: looking at = to see; looking for search


Related posts

2 Thoughts to “English: Error Spotting Questions – Set 114”

  1. Chota don 😂😂😂

    thanx 😛

    1. Zelanian Zephyr

      bring in

Leave a Comment