# Quantitative Aptitude: Data Interpretation Questions Set 124

Directions(1-5): Answer the questions based on the given information.
The graph given below shows the total number of tickets of Movie Mission Mangal and percentage of tickets sold by PhonePe on five different days.
Total number of tickets sold = Tickets sold by Paytm + Tickets sold by PhonePe

1. What is the number of tickets sold by Paytm on Monday?
800
740
720
840
750
Option D
Number of tickets = 840

2. What is the difference between number of tickets sold by Paytm on Saturday and Sunday ?
400
600
200
500
100
Option B
Difference = 960 â€“ 360 = 600

3. What is the average number of tickets sold by Paytm between Friday and Saturday ?
700
710
720
730
740
Option C
Average = (960+360+840)/3 = 720

4. What is the average number of tickets sold by PhonePe Friday to Tuesday?
915
900
925
936
910
Option D
Average = (840+640+440+1560+1200)/5 = 936

5. Total number of tickets sold on Saturday is what percent on Sunday ?
250%
150%
200%
300%
100%
Option C
Percentage = 1600/800*100 = 200%

The graph given given below shows the total number of Umbrellas sold by a shopkeeper on five different days.

Out of the total number of Umbrellas sold, some are Red and rest are White in colour. The table given which shows the ratio of Red to White Umbrellas on five different days.

7. Red Umbrellas sold on Thursday are how much percent more or less than White Umbrellas sold on Monday?
15.7%
14.4%
13.9%
11.1%
12.5%
Option E
Required% = {(320-280)/320}*100 = 12.5%

8. What is the average number of Red Umbrellas sold by the shopkeeper on each of the given day ?
345
300
320
333
315
Option A
Average = (400+400+320+280+325)/5 = 345

9. Number of Red and White Umbrellas sold on Saturday is 20% more and 20% less than the same on Friday. Find the total number of Umbrellas on Saturday.
600
650
610
625
620
Option C
Number of Red Umbrellas sold on Saturday = 1.2*325 = 390
Number of White Umbrellas sold on Saturday = 0.8*275 = 220
Total number of Umbrellas = 610

10. What is the ratio of Red Umbrellas sold on Wednesday to White Umbrellas sold on Tuesday?
7:19
5:12
9:14
8:11
7:13
Option D
Ratio = 8:11

11. What is the average of Red Umbrellas on Monday and Wednesday?
300
325
360
400
410
Option C
Average = [400+320]/2 = 720/2 = 360

## 2 Thoughts to “Quantitative Aptitude: Data Interpretation Questions Set 124”

1. 530034 634005I discovered your weblog web site internet site on the internet and appearance some of your early posts. Continue to maintain inside the great operate. I just now additional increase your Rss to my MSN News Reader. Seeking toward reading far much more from you finding out at a later date! 547050

2. 936649 216665Usually I dont learn post on blogs, nevertheless I wish to say that this write-up quite pressured me to try and do it! Your writing taste has been surprised me. Thank you, quite excellent write-up. 762572